Lys i hjemmet

september 26, 2013 by Lone Hansen

Lys i boligen kan fås på mange forskellige måder.  Der er loftslys, væg lys, arbejdslys, hyggelys og så er der levende lys. Stearinlys placeret i flotte lysestager er med til at skabe stemning og hygge i hjemmet.

Kandelaberen er en flerarmet lysestage som oftest udformet i sølv. Lysestagen kan have fra tre til flere arme og er som oftest udformet i en klassisk romantisk stil. Kandelaberen blev tidligere brugt af de kongelige og det fine borgerskab, hvor store kandelabere stod og tronede i rummet og det veldækkede festbord var arrangeret med indtil flere mindre kandelabre.

Fyrfadslys kender alle og er et godt alternativ til høje stearinlys, når der skal skabes hygge i hjemmet. Fyrfadslysene har den fordel, at der ikke kommer stearin på bordet og at lysene går ud af sig selv efter endt brændetid. Mange opfatter fyrfadslys som mindre brandfarlige. På grund af fyrfadslysenes popularitet er der også et hav af smukke fyrfadsstager eller tealight. Fyrfadsstagerne kan være i forskellige udformninger og farver, hvilket gør at lyset spreder sig på forskellige måder og får et smukt skær.

Hvem kender ikke sangen: ”To lys på et bord……..” Det er forbundet med romantik og hygge. Når man inviterer gæster til lækker mad inkluderer det altid et veldækket bord med lys. Derfor er lysestager et ”must”. Et par høje lystestager med stearinlys udstråler elegance og stil og er med til at give fest stemning.

Nu er trenden, at lysestager skal have kant. Lysestagerne skal være kubistiske og kantede. Der skal være mange flader og kanter men uden at stagerne bliver klodsede. Disse lysestager har deres egen charme og passer godt i minimalistiske hjem. Lysestagerne er typisk lavet i keramik og glaseret med forskellige farver. Eller de kan have et metallisk look, så som kobber, sølv eller messing.

Det er moderne at stille forskellige lysestager i klynger. Det kan være lysestager i forskellige højder, farver og materiale, som placeres sammen og danner et smukt tableau. Det gør det nemt at pynte i hjemmet. På den måde kan du mikse og matche nyt og gammelt og derved sætte dit personlige præg på stilen i dit hjem.

Levende lys er altid forbundet med hygge. Stearinlys i smukke stager skaber stemning og sender gode signaler. Placer stearinlys forskellige steder i hjemmet, det kan være som hyggelys på sofabordet, i entréen for at byde gæsterne velkommen, på badeværelset for at skabe ro og harmoni eller i en mørk krog i huset. På den måde gør du dit hus levende og hyggeligt.

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.