Malta har Europas bedste badevand!

august 10, 2015 by Kim Kristensen

EU holder hvert år øje med badevandet i de 27 forskellige medlems lande og udarbejder en rapport kaldet ”Det Europæiske miljøagenturs årlige badevandsrapport”. I rapporten sammenlignes vandkvaliteten fra alle strande og søer med badevand, på baggrund af vandprøver indsamlet af lokale myndigheder.

Meldingen fra EU er positiv, i det de vurderer at badevandet bliver renere og renere i Europa.

Danmark ligger desværre ikke i toppen af lande med rent badevand og Danmark opnår kun en placering lidt over gennemsnit, med en 12. plads ud af de 27 EU lande.
(Dog skal det siges at 95% af de testede badesøer var af udmærket kvalitet i Danmark. Værre står det til med strandene på kyststrækningerne i Danmark, hvor kun 79,2% af de danske strande har udmærket kvalitet af badevandet.).

De fleste badesteder med ringe vandkvalitet ligger i Italien, Frankrig og Spanien, hvilket måske kan afskrække nogen fra at bestille en badeferie til disse lande, da forurenet vand kan have indvirkning på ens helbred og give diarré og dårlig mave.

Malta, Cypern og Luxemburg ligger på den delt første plads over hvilke lande der har de reneste badevand og deres badevand får karakteren for udmærket vandkvalitet på alle deres badesteder (100%) og ligger i toppen af EU’s liste, efter fulgt af Grækenland (97%), Kroatien (94%) og Tyskland (90%).

På dette interaktive kort kan du se hvordan badevandet er på de forskellige strande og søer i EU inden du springer i bølgen den blå: http://www.eea.europa.eu/themes/water/interactive/bathing/state-of-bathing-waters

Malta her Europas bedste badevand

Malta er ideel til badeferie:

Ikke alene har Malta rent badevand, landet er også flere år i træk blevet kåret til det land i verdenen med det bedste klima, da Malta er det land i verdenen der har flest solskinstimer på et år, uden at temperaturen bliver for høj til at det er behageligt.

Badevandet har derfor også næste året rundt en behagelig temperatur, da det aldrig rigtig når at blive afkølet. I vintermånederne kommer badevandet sjældent under 15 grader og i sommermånederne juni, juli og august ligger vandtemperaturen på mellem 22 og 26 grader. Når man rejser til Malta kan man derfor altid være sikker på solskin og behagelige vandtemperaturer.

Ikke alene er vandet rent og har en behagelig temperatur, Malta har også noget af det klareste vand. En del af årsagen til dette er at Malta ligger isoleret ude i Middelhavet samt fordi Malta ligger på klippegrund. Derfor er der ikke nogen urenheder fra støv, jord og sand der hvirvles op i vandet.

Dette gør at Malta ikke blot er ideel til en badeferie, men gør også øerne til et foretrukket feriested til snorkling og dykning. Malta byder på rigtig mange spændende grotter og vrag som giver fantastiske dyk i krystalklart vand med en sigtbarhed som sjældent kommer under 35 meter.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.