Moderne Krukker & Potter til moderne Hjem

april 1, 2014 by jesmo

Et stilskifte er på vej ind i de Danske og Skandinaviske hjem i form af nye designs i Plantepotter og Krukker i meget høj kvalitet, som en del af boligindretningen. Tidligere var krukker noget nedprioriteret når der skulle investeres i indendørs beplantning men tiderne er skiftet og der er nu fokus på sammenhæng imellem interiør og plantekrukker.

Der er kommet farver og lækre former på de store blomsterkrukker som nu er fremstillet i holdbar glasfiber/fiberstone som kan tåle mosten både med frost og solblegning. Metoden med at støbe dem i glasfiber er en lidt dyrere proces end f.eks at fremstille lerkrukker. Til gengæld får du et produkt der holder i årtier og vil glæde dig år efter år. I boligmagasinerne kan du også se at der er kommet mere fokus på indretning med store krukker med fyldige planter – det handler om at trække naturen ind i stuerne og samtidig skabe et bedre indeklima. I mange år har der allerede været massive planteoaser på f.eks kontorer da det har en afstressende effekt og skaber et mere afslappende miljø. Den tendens er nu kommet ind i privatboligerne og skabt et godt udvalg af indendørs krukker der kan tilpasses de individuelle behov.

Kører du en stram stil i din bolig, kan du overveje at få sat lidt kulør på i form af farvede krukker – de fås også med komplet selvvanding, så du undgår overvanding eller at de dør af modsatte årsag. De passer helt sig selv og er super ideelle i f.eks havestuer med store glaspartier, hvor det kan være svært at dosere vandmængden eller i sommerhuset hvor du ikke kommer dagligt.

De krukker der bliver solgt mange af lige nu, er de helt store krukker til både huset og haven. Vi vil have større planter og små træer og det kræver en ordentlig dimension så planten kan vokse sig stor og frejdig. Køb hellere en lidt for stor krukke og slip så for omplantning i tide og utide – sørg for en god, let sandblandet spagnum, og gød kun planterne i sommerhalvåret. En tommelfingerregel er at fylde 1/3 lecanødder i bunden inden du putter jord i, det skaber godt dræn og modvirker også bundfrost hvis dine krukker anvendes udendørs hele året.

Bruger du f.eks Google kan du finde virkelig mange skønne krukker og plantekummer til ethvert formål. Er de for dyre i første omgang, kan det godt betale sig at spare sammen eller ønske sig dem i gave – det er kvaliteten der er afgørende og som vil give dig den bedste oplevelse på sigt.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.