RKI-registrering. Hvilke konsekvenser har det?

november 1, 2015 by erikkire

Flere og flere danskere bliver registreret som dårlige betalere i RKI og Debitor Registret. Der er forskellige grunde til, at mange (især unge) stifter gæld. For mange unge er der ingen tvivl om, at de nye lånemuligheder med lån online har betydet, at sms lån har været med til at finansiere et overforbrug, en rejse i overhalingsbanen. Når den nye iPhone kommer, blive den ofte købt på afbetaling, hvilket ofte gør mobilen 50 – 100 % dyrere, end hvis man havde sparet op. Der er som sagt mange grunde til, at man bliver registreret i RKI: arbejdsløshed, skilsmisse, sygdom, og enorm gæld på ejendom, hvis man købte lige før finanskrisen. Det er dumt og umuligt at skubbe gælden foran sig ved at søge RKI lån.

Hvad er RKI?

RKI, (tidligere Ribers Kredit Information) er et register over dårlige betalere. Det er især private virksomheder, der anvender RKI, både til at få dårlige betalere registreret, men også til at sikre sig selv forebyggende mod dårlige betalere. En virksomhed kan indberette, når virksomheden har afsendt 3 rykkere (skriftlige), og man har gjort skyldneren opmærksom på, at vedkommende bliver RKI-registreret. Gældsbeløbet skal være over 200 kroner. For offentlige myndigheder er beløbet 7.500 kroner. Du vil modtage besked fra RKI om, at du er blevet registreret, hvis du ikke har indsigelser, som kan stoppe registreringen.

RKI-sletning

Du står registreret i RKI, hvis du ikke gør noget, i 5 år. Efter 5 år slettes registreringen, men du har stadigvæk gælden. Hvis du betaler din gæld, bliver din registrering straks slettet. Hvis du laver en afdragsordning med din kreditor, kan du jo anmode om, at du bliver slettet i RKI.

Hvilke konsekvenser har RKI-registrering?

RKI konsekvenser er store. Det vil betyde, at mange ting som man ikke har bekymret sig om, pludselig kan give store problemer i dagligdagen. Du vil få meget svært ved at optage nye lån, for ikke at sig at det bliver umuligt. Hvis du har et benzinkort kan du risikere, at du må aflevere det, og betale kontant, hver gang du tanker benzin. Et mobilabonnement kan du måske heller ikke oprette. Du vil få svært ved at få kredit af nogen slags. Det bliver langt hen ad vejen, kontant betaling.

Det har ret alvorlige konsekvenser for dig, hvis du bliver registreret i RKI. En hel del dagligdags ting bliver lidt mere besværligt. En af de mest indlysende er selvfølgelig, at du ikke kan optage nye lån. Men du vil formentlig også få spærret dit benzinkort, eller få nægtet at få oprettet mobilabonnementer. Der er sandsynligvis ingen banker, der står i kø for at byde dig velkommen som kunde. Du skal sandsynligvis aflevere dit visakort, og du vil blive tilbudt et debitkort, hvor du ikke kan overtrække.

Du skal gøre alt, hvad der er muligt for at undgå at komme i RKI. Du må ikke lukke øjnene og lade være med at åbne alle rudekuverter. Du skal være aktiv for at hindre en RKI-registrering. Du må ikke tro, at du kan låne dig ud af problemerne. Alle gode vejledninger om lån penge trods RKI må du ikke lytte til.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.