Sådan undgår du skilsmisse

august 21, 2017 by Jonas123

Parforhold og ægteskaber er under pres i Danmark. Det har stor betydning for de skilsmisseramte familier og får samfundet. Livet bliver vendt på hovedet og mange har rigtig svært ved at finde vej i nye familiemønstre, roller, samværsordninger og bodeling osv. Derfor har vi her nogle gode råd til at få parforholdet til at fungere, inden det går helt galt og skilsmissen banker på døren.

Danmark er blevet et skilsmissesamfund, hvor problemer, magtkampe og konflikter ofte bliver løst ved at gå fra hinanden. Flere og flere par siger farvel til hinanden og det er især børnefamilierne der er hårdt ramt. Faktisk er der i 2/3 af alle skilsmisser børn involveret, viser nye undersøgelser fra Danmarks Statistik.

Helt basalt bliver rigtig mange skilt, fordi parforhold kræver en stor indsats og vi er ikke gode nok til at gøre indse og taler om, hvad et forhold kræver og hvad vi forventer af hinanden. Og det er super vigtigt. For det er nemlig sådan at vi bliver skilt, er det fordi, vi ikke har taget os af det, som var. Hvis vi havde det, ville vi ikke blive skilt.

Vi har glemt varmen og kommunikationen i vores forhold, og holder op med at lytte til, hvad den anden vil have, der selv har oplevet skilsmissen i sit eget liv.

Derfor står parrene også i kø hos parterapeuterne, og de gode råd er dyre, når de, der engang var mand og kone, skal blive enige om, hvordan deres liv skal se ud hver for sig.

Måske er følelserne bare forstummet midt dagligdagens trummerum, eller også viser vores partner sig at være en anden, end vi troede i begyndelsen.

Tænk mest på hvad du selv putter ind i forholdet

Mange mennesker i et parforhold gør sig klart, hvad et forhold egentlig handler om og hvad der kræves for at få et godt parforhold. Nemlig at give modparten noget i stedet for selv at få igen. Mange har en tendens til at fokusere på hvad man kan få og det er meget oppe i tiden at mennesker bare kræver ind og derefter bliver skuffede når de ikke får det de gerne vil have.

Mange parforhold starter ud med et ønske at være noget for nogen og i starten når man er forelskede og svæver på en sky er man villig til at gå meget langt for hinanden, og dermed var det ikke dødsdømt. Når vi så har været sammen i noget tid og hverdagen melder sig bliver det mere og mere: Du skal gøre sådan og sådan for mig.

Fritidsaktiviteter og arbejde

Arbejdet kan meget ofte være synderen og det kan være den direkte årsag til at mange parforhold går i stykker. Ofte fylder arbejdet rigtig meget, inden vi får børn og her er det især mænd, der sætter rekorden og tager den lidt tvivlsomme ære.

Når to bliver til tre eller måske til fire så kan det være rigtig svært at få det hele til at hænge sammen. For mange vil stadig bare have det hele og på de samme præmisser – også når vi får børn.

Men det fungerer slet ikke. Når der kommer små børn, så er det dem der tager opmærksomheden og tiden. Fritidsinteresser på holdes på et absolut minimum. Så lad endelig være med at sætte samlivet og parforholdet på spil ved at fylde kalenderen med andet end arbejde, familie og venner.

Kommunikation er vejen frem

Mange gange sker der det at vi simpelthen holder helt op med at tale sammen, og vi blive for trætte til sex og nærhed. Hvis vi gik i seng kl. 21, så var der måske tid til to timers sex, men i stedet tager vi munden for fuld og fylder vores liv til bristepunktet med planer. Vi bør i stedet fokusere på at tale sammen om vores parforhold og vores forventninger til hinanden. Få eventuelt hjælp fra en professionel parterapeut.

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *