Sådan er reglerne for lægeskifte – Vil du have bedre lægeservice?

december 3, 2013 by jjdenmark

Overvejer du af en eller anden grund at skifte læge, så er der en række faktorer du bør undersøge først. Som udgangspunkt skal man vælge en læge, eller lægepraksis, som ligger indenfor 15 kilometer fra ens bopæl. I flere tilfælde er det dog ikke muligt, enten fordi der ikke er nogen ledige læger, eller fordi der ganske enkelt er længere end 15 kilometer til nærmeste læge. Det er et stigende problem, at der ikke er læger nok til alle indbyggere i især mindre byer, og derfor oplever flere og flere at de skal køre forholdsvis mange kilometer for at besøge deres læge.

Årsagen til ønske om lægeskifte kan skyldes man ting. Måske er der mulighed for at få en tidligere læge som læge igen. Måske kommer man ikke så godt ud af det med ens nuværende læge, og det kan skyldes mange ting. Måske en dårlig oplevelse eller uenighed omkring en behandlingsform eller lignende. Uanset hvad, så er den primære årsag naturligvis bedre lægeservice. Alle ønsker at få den bedste lægeservice, og for nogle betyder det, at de er nød til at skifte læge. At skifte læge er forholdsvis let, det sværeste vil ofte være at finde en læge eller lægepraksis, hvor de rent faktisk har plads til at tage imod nye og flere patienter.

Hvis du ønsker at skifte til en læge, som er placeret mere end 15 kilometer væk fra din bopæl, så kan det som udgangspunkt godt lade sig gøre. Det kræver dog, at pågældende læge underskriver et dokument, og naturligvis at pågældende læge har plads til flere patienter. Der kan være mange årsager til at man ønsker en læge mere end 15 kilometer fra ens bopæl. Måske arbejder du i området, og syntes det er nemmere med en læge tæt på arbejdspladsen. Det kan være at din nye kæreste har en god læge, som du gerne vil bruge også. Måske overvejer du at flytte til en anden by, og ønsker allerede ny at skifte læge. Det er blot nogle af årsagerne, men den primære årsag vil ofte være at få bedre lægeservice. Måske har din nuværende læge et begrænset åbningstid, måske er I på bølgelængde eller måske skal lægen ligefrem lukke sin lægepraksis. Det sker desværre ofte i især mindre byer, og det er svært at få nye læger til at rykke deres lægepraksis og familie til en mindre by, med forholdsvis få patienter. Flere og flere læger vælger at arbejde på sygehusene, eller åbne en lægepraksis i en større by, hvor kundegrundlaget naturligvis er markant større, både nu og på sigt.

Bedre lægeservice kan være mange ting. Det kan være at du ønsker en lægepraksis, hvor der er flere læger tilknyttet, og dermed meget bedre chance for at få en akuttid, hvis dette er nødvendigt en dag. Det kan også være en lægepraksis, hvor der er forskellige specialister tilknyttet, således du langt hen ad vejen, kan nøjes med at komme et sted, uanset om du skal bruge en almindelig læge, en ørelæge eller måske en øjenlæge. God lægeservice kan også være længere åbningstider, som måske matcher bedre med dine arbejdstider, mange læger har kun telefontid en enkelt time om formiddagen, og det kan være en udfordring for folk med fast arbejde.

Det er naturligvis vigtigt med en god læge og god lægeservice. Det er betryggende at vide at man har en god læge, som lytter og tager en alvorligt, uanset om der er tale om en forkølelse eller noget mere alvorligt. Det er dog typisk for de fleste, at de har den samme læge gennem mange år, det er forholdsvis få mennesker der skifter læge for at opnå bedre lægeservice. Ofte sker et lægeskifte på grund af praktiske årsager, og det er ganske nemt at skifte læge, det er blot at finde en ny læge som kan tage imod flere patienter. Der er som udgangspunkt et mindre gebyr forbundet med at skifte læge, men det er ganske lidt, og bør ikke være en udfordring hvis du vitterligt overvejer lægeskifte af den ene eller anden årsag. Hør hos Borgerservice om du skal betale et mindre gebyr, hvis du vælger at skifte til en anden læge uanset hvad årsagen måtte være.

Der findes end el information om lægeskifte på internettet. Ellers kan du med fordel henvende dig i din lokale Borgerservice, og høre dem ad. De har ansvaret får at alle får tildelt en læge, og kan også hurtigt fortælle dig hvilke læger der har mulighed for at tage imod nye patienter. På den måde får du hurtigt et overblik over dine muligheder for lægeskifte og måske bedre lægeservice. Hvis du vælger at foretage lægeskifte, så sker det hele forholdsvis hurtigt. Der er lidt papirarbejde, og ellers er det blot at vente på at Borgerservice får behandlet din anmodning, og fremsendt et nyt sundhedskort, såfremt det hele falder på plads.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.