Skateboard og lingboards

juni 14, 2012 by artikelmanden

Skateboardet er et smalt bræt, som er påsat fire hjul af samme størrelse. Boardet bruges enten som transportmiddel eller til at udføre tricks.

Hele skateboard kulturen udspringer oprindeligt fra Vestkysten i USA, hvor skateren begyndte deres nye sport og hobby på det nu nedrevne Venice Beach. Tendensen med at skate kom efter man havde reddet bølgerne ved stranden. Man ville nu også kunne surfe, når der ingen bølger var. Der blev fortovene også taget i brug. Siden da har skateboardet og kulturen omkring udviklet sig meget.

Skateboarding er forblevet en kollektiv kulturbevægelse, fordi det er præget af lov- og regelløshed. Der er netop ingen regler om, hvordan og hvad man skal gøre. Det er fristed at være skater, hvor man kan øve de hop og stunts man selv foretrækker.

Longboards og minicruiser

Som nævnt ovenfor er der i dag et utal af forskellige typer af skateboards. Både boardets længde og bredde er meget forskellige og også størrelsen på hjulene er forskellige efter smag.

Eksempelvis er Longboards og minicruiser blevet utrolig populære boards de senere år. De er specielt kommet frem i storbyer, da de er hurtige og komfortable transportmidler. De bruges primært af drenge, men også piger er begyndt at cruise på boards.

I storbyerne er også minicruisers kommet frem, der er en kortere og smallere udgave af longboardet. De har lidt mindre hjul end longboardet. De fylder knap så meget i gadebilledet som et longboard.

Skaternes fodtøj

Skaterne skal gerne have fast fodtøj på, når de skal springe op og ned af deres boards i farten. Derfor er sneakers det fodtøj, som primært sælges til skatere. Både grundet funktionalitet og look. Sneakers passer til skaternes tøjstil, der afslappet og hipt.

Et af de mærker som sælges i stort stil til skatere er Vans. Der forhandles både Vans sko til kvinder og mænd, og flere steder online er det muligt at finde Vans sko på tilbud.

Skoene er trendy og hip og sælges til skatere verden over. I dag sælges Vans også til unge, som ikke skater.  Det er en solid og god sko, som har en bred bund. Det gør dem behagelige at gå og selvfølgelig skate i.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *