Spis dig slank!

april 11, 2012 by HRS

Har du besluttet dig for, at tabe dig? Har du før prøvet slankekure uden held? Skal du blot tabe dig 5kg, 10kg eller måske, som jeg hele 30kg? Så læs videre, om slankekuren der virker – men du må være forberedt på, at du IKKE kommer til at sulte, tværtimod!

Hurtigt vægttab

Hvad enten du gerne vil være strandklar eller du, som jeg, bare er blevet træt af at se dig selv i spejlet – eller bliver træt når du skal snører dine sko, så er denne kur en hurtig vej til vægttab. Og følger du slankekuren går det hurtigere end du regner med.

Det eneste du behøver at vide er, hvilke grupper fødevarer du skal spise, og hvilke grupper fødevarer du ikke skal spise. Og så må du forresten snyde en dag om ugen. Ja det vil sige, at du faktisk skal snyde en gang om ugen.

Det skal du spise

Nu er du nok spændt på, hvad du så må spise, og hvad du absolut skal holde dig fra. Øvelsen går ud på, at forøge dit indtag af proteiner og reducere dit indtag af kulhydrater – specielt de sukkerholdige kulhydrater. Gør du det, vil du begynde at forbrænde dit overskydende fedt i stedet for, at ophobe mere og mere fedt. Så ud med kartofler, brød,  ris, mælkeprodukter, frugt, morgenmadsprodukter, pasta osv. Og ind med masser af kød, som fx oksekød, kylling og fisk, samt grønne grøntsager, som fx broccoli, grønne bønner, blomkål, grønne asparges og ærter. Herudover linser og røde bønner og æg.

Afhængig af din overvægt bør du indtage 1½-2 gram protein pr. kilo legemsvægt pr. dag.

Snydedagen

Én dag om ugen må du snyde. Det vil sige, at du i realiteten må spise alt det, som du ikke må spise alle de andre dage. Brød, kager, is, slik osv., og du må drikke sodavand og putte sukker i kaffen eller theen. Du må spise sovs til kødet og også spise kartofler eller ris.

Når du tager en snydedag, så er det for at sætte gang i forbrændingen igen. Efter en uge på proteinholdig kost, vil din forbrænding stille og roligt gå ned et lavere niveau, så for at få gang i det igen, skal du altså snyde. Det har selvfølgelig en omkostning, og det er, at du i de følgende dage tager på. Efter et par dages vægtøgning vil du dog se, at du taber dig endnu mere og hurtigere. En vigtig regel omkring snydedagen er, at du også denne dag skal indtage det samme antal proteiner, som de øvrige dage – hvis du ikke gør det, bliver din vægtøgning for stor.

Jeg har selv eksperimenteret med snydedagen for, at finde den rigtige måde at gøre det på. Min erfaring er, at jeg begrænser snydedagen til lidt chokolade, et stykke wienerbrød eller kage, samt en enkelt sodavand og så sovs til maden.

Slankekuren der virker

Følger du slankekuren nøje vil du opleve et stort vægttab på kort tid. Du vil med andre ord kunne nå din idealvægt hurtigere end du tror. Dette er slankekuren der virker! Og jeg har endnu ikke fortalt dig, at du ikke behøver at træne. Men fortvivl ikke, hvis du er vild med at træne. Er du det, så taber du dig endnu hurtigere, men skal så huske at indtage både kulhydrater og proteiner efter dine træningspas. Hvis du på din snydedag ikke kan begrænse dig, og indtager store mængder kulhydrater og sukkerholdige kulhydrater, så er det en god idé, at træne dagen efter. Kan du holde snydedagen på et fornuftigt niveau, så kan du blot læne dig tilbage og vente på at kiloene rasler af!

Held og lykke med slankekuren.


3 Comments »

 1. Hanne siger:

  God artikel. Dog er jeg ikke helt enig med snydedage – Det er rart ikke at skulle spise bestemt hele tiden. Men på en snydedag hvor du overspiser, kan du sagtens spise de kalorier du ikke fik de andre dage, hvis ikke flere. Men godt du nævner det med protein indtaget, så er snydedagen ikke så værst 🙂

 2. Henrik R siger:

  Det giver da vist ikke helt mening det du skriver Hanne. Du er ikke enig med hensyn til snydedage, og så skriver du alligevel at man sagtens kan spise kalorier på snydedagen. Måske har du bare tastet forkert.
  Under alle omstændigheder har snydedagen en funktion i forhold til kuren, og er en meget vigtig faktor for vægttabet. Det undrer mig, at du ikke ved det.
  Hvis man iøvrigt har svært ved at indtage det antal proteiner man skal hver dag, kan proteinpulver være et godt supplement. Det er bare vigtigt, at det ikke indeholder mælkeprodukter. Der duer kreatin pulver, vallepulver osv, ikke – og heller ikke soja protein.

 3. Hanne siger:

  Jeg forstår godt at du skal have en snydedag, for at få gang i forbrændingen igen.
  Men du får det bare til at lyde som om man kan gå amok med sukker, kage, is, slik og sodavand.. Det er da ikke mening at man skal drikke 10 liter cola, spise 1 kilo slik og spise et par kager.. Jeg overdriver måske lige lidt, men nogen kan jo spise ekstremt meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *