Standardisering og cloud er 2 tendenser i virksomheders IT

juni 30, 2016 by Elkjær-Pedersen

Som IT-ansvarlig i en virksomhed bør du være opmærksom på 2 tendenser, alle virksomhedens IT-systemer følger for tiden. Du bør kende og vurdere nye løsninger efter dem, når du overvejer ny IT til virksomheden.

I dag skal man som virksomhed ikke vente i årevis med at få værdi af en IT-investering. Det giver ingen mening.

Det kan godt være, at det lyder selvfølgeligt, men der er desværre mange virksomheder, som investerer store summer uden først at have udregnet tilbagebetalingstiden.

I de kommende år vil udviklingen inden for IT ikke gå langsomt. Mange virksomheder vokser allerede i dag hurtigt ud af deres nye IT-løsning.

Reducér kompleksiteten

Derfor vil de fleste virksomheder forsøge at reducere kompleksiteten i deres IT.

Du kan læse en masse om hvordan man tilrettelægger en moderne IT-strategi, i denne bog, som er gratis at læse.

I bogen får du 7 anbefalinger til, hvordan din virksomhed kan opnå at have et sundt og foranderligt ERP-system, som kan forenes med fremtidens uforudsigelighed.

To tendenser

Der er som sagt 2 tendenser, som er udbredt inden for al virksomheds-IT.

1. Standardløsninger

IT-løsningerne bliver til modulære standardløsninger. Det betyder i praksis, at du kan stykke din egen løsning sammen ved at udvælge moduler, og dermed undgår du at specialudvikle funktionalitet.

Du kan anvende standardmoduler i stedet for at tilpasse alt til dit eget særpræg.

Det dur ikke, hvis du hænger fast i IT-systemer med mange tilpasninger, der er specialbygget til jeres processer og holdninger.

Du skal udfordre din virksomheds egne processer med fokus på, hvad der skaber værdi.

2. I skyen

IT-systemerne bliver alle sammen til Cloud-løsninger, hvilket betyder at de afvikles i skyen, og du kan købe dem som et månedligt abonnement og skalere op og ned efter behov.

Cloud-løsninger skal man typisk ikke investere et stort beløb up-front i.

Det er næsten alle slags IT-løsninger, der i dag fås som cloud-løsninger: ERP-systemer, Office-pakker, CRM-løsninger , databaser, CMS-systemer, osv.

Tag fat i kulturen og forandringsparatheden

Det er en vigtigere øvelse for virksomhederne i dag at kunne ændre deres processer hurtigt, så de passer til behovet og markedet og mulighederne i systemerne, i stedet for bare at få tilrettet de nye IT-systemer, så de ligner de gamle systemer og afspejler den gamle måde at gøre tingene på.

At implementere nyt IT bør handle om forandringsledelse og udfordring af processer i stedet for tilretning af systemer.

Sørg for at bevare fleksibiliteten

Det er umuligt at forudsige, hvordan verden ser ud om et par år, og det er grunden til, at du ikke skal binde dig til specialudviklede løsninger.

Standardisede cloud-løsninger bevarer din fleksibilitet og din agilitet, og så kan du tilpasse dig ændrede markedsvilkår i fremtiden.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *