Steder man bør overveje en luft til luft varmepumpe

december 23, 2013 by mikkel nielsen

Hvis man benytter elvarme, så kan det i det fleste tilfælde være en rigtig god ide at investere i en varmepumpe, da elvarme en den dyreste for opvarmning vi kender.

Varmepumperne har for alvor gjort sit indtog i de danske hjem det seneste år, o g det har været med til at priseren er blevet presset længere ned. Luft til luft varmepumpen bruger el til at producere el, men en god varmepumpe kan give 3-4 kwh for hver kwh den bruger, og på den måde bliver det en god investering. Hvis man har mulighed for gas eller fjernvarme, så kan det ikke rigtigt betale sig, men nedenunder ser vi på hvor det evt. kan betale sig.

Fritidshuset

Mange danskere har et fritidshus, det kan være et sommerhus, kolonihave eller lignende og den mest normale form for opvarmning i disse, det er elvarme. Dvs. at man for en relativ lille investering kan få reduceret det årlige elforbrug betragteligt. Varmepumpen har en række smarte funktioner, bl.a. kan man indstille den til at holde huset frostfrit hele året. Desuden er der mulighed for at sende en SMS og skrue op for varmepumpen hjemmefra, så er huset dejligt varmt når man er fremme.

Garage

Har man en garage hvor der er plads til gå og lave en masse hyggeprojekter om vinteren, så er en eller anden form for opvarmning nærmest uundværlig. En el-radiator er en hurtig g nem løsning, men på den lange bane er en varmepumpe den bedste løsning.

Udhus

Alt efter hvilket udhus man har og hvad man benytter det til, så kan man også overveje en varmepumpe. Udhuse er ofte isoleret dårligt og der kan være koldt og fugtigt. Hvis man har ”sårbart” udstyr såsom som elektriske redskaber, så kan en varmepumpe giv et godt klima og holde udhuset tørt og frostfrit.

Udestue

Har man en udestue, så kan en varmepumpe være en god løsning hvis man ønsker den opvarmet om vinteren, da der en regel, der siger at man ikke må benytte den samme varmekilde i udestuen som resten af huset. Man kan også vælge en el radiator, men den er selvfølgelig dyrere i drift, og hvis man ønsker opvarmning over flere år, så kan det godt betale sig at investere i varmepumpen.

Der findes flere typer af varmepumper, og den som passer bedst til ovenstående situationer en luft til luft varmepumper. For at finde ud af mere om varmepumper, så kan man læse videre på se-varmepumper.dk.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.