Ting at være opmærksomme på ved domæneregistrering

marts 28, 2014 by Yestrion

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal lave en domæneregistrering hos en udbyder af domæner?

Når du skal lave en domæneregistrering hos en udbyder af et domæne, så er det vigtigt, at du sørger for først og fremmest at se på, hvad du får for dine penge. Der kan godt være væsentlig forskel på, hvad du får hos de forskellige udbydere af domæner, og derfor er det med at være opmærksom på, hvad man får hos de enkelte udbydere.

Hvad er et top level domæne?

 Endelsen på en hjemmeside er det, som man kalder for et top level domæne. Det er med andre ord de sidste bogstaver, står i et domæne efter et punktum. I Danmark der ofte brugt top level domænet ”.dk”. I udlandet bruger man andre domæneendelser. Det er blandt andet det verdenskendte ”.com”, så bruges rigtig mange steder i verden. Der benyttes stort set altid forskellige top level domæner i alle lande.

Bør jeg foretage en domæneregistrering af et domæne med et internationalt top level domæne?

 Om du skal vælge at lave en registrering af et internationalt top level domæne eller et klassisk dansk ”.dk” domæne er op til dig selv. Når du skal vælge hvilket top level domæne, som du ønsker at benytte til din hjemmeside, så skal du altid have i mente, hvem din modtager er. Du skal ganske enkelt tænke målgruppen på din hjemmeside ind i valget af domænenavn. Hvis du skal opsætte en hjemmeside, som udelukkende skal henvende sig til danskere og danske besøgende, så kan du meget passende vælge at gøre brug af et ”.dk”-domæne.

 Er det dyrt at lave en domæneregistrering?

 Hvor dyrt det er at foretage en domæneregistrering er meget forskelligt. Det afhænger hovedsageligt af, hvilket domæne man ønsker at registrere. Det er ikke alle domæner, som koster det samme at registrere. Prisforskellen på domæner kan skyldes flere forskellige ting. Det kan blandt andet skyldes ganske almindelige prisforskelle, som der kan være imellem forskellige udbydere. Det kan skyldes flere forskellige ting. En anden grund til at der kan være prisforskel på domæner er desuden også hvilken type domæne, du vælger at benytte til din hjemmeside. Alt efter hvad det er for en type domæne, du gerne vil have på din hjemmeside, vil der kunne findes varierende priser. Du kan regne med, at der er et generelt højere prisniveau på internationale domæner, end der er på et dansk domæne med ”.dk” som top level domæne.

Hvor meget skal jeg betale for at lave en domæneregistrering hos en domæneudbyder?

Hvis du gerne vil lave en domæneregistrering, så er der mulighed for at gøre dette til nogle meget forskellige priser. Helt generelt er det ikke særlig store beløb, som du vil ende med at skulle betale for et domæne. Det er ikke en særlig omkostningsfuldt post, når man skal tage andre lignende udgifter i betragtning, som skal du have i forbindelse med opstart af en hjemmeside. Der er nemlig en del udgifter til blandt andet opsætning af et flot og unikt design samt til programmering af selve hjemmesiden fra bunden. Det er ting, som er markant dyrere at få lavet end det at købe et domæne.

Hvis du gerne vil have et domæne, som bærer et top level domæne, der er internationalt, så skal du regne med, at prisen for domænet vil være en anelse højere, end hvis du vælger at anskaffe dig et dansk domæne, som bærer endelsen ”.dk”.

Hvis man skal give et bud på, hvor meget man skal betale for at få et internationalt top level domæne, så skal man regne med at betale alt imellem 80 og 250 kroner på årlig basis. Det er et beløb, som kan være svingende efter hvilket top level domæne, som du gerne vil have.

Skal du ikke have et internationalt domæne men i stedet for et dansk domæne, som bærer endelsen ”.dk”, så skal du regne med, at du skal betale et mindre beløb. Prisen for et domæne, som har endelsen ”.dk”, vil du typisk have mulighed for at få for helt ned til 45 kroner årligt.

Vælg dit domæne efter hvad du synes, at du har behov for og efter det, som passer bedst til netop den side, som du skal have.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.