Værd at vide om vedligeholdelse af din fliseterrasse

november 12, 2014 by mkj@eventa.dk

Er du ligesom så mange andre rigtig glad for din fliseterrasse, og benytter du dig af den så ofte som muligt? Hvis ja, så er du med garanti også opmærksom på, at din fliseterrasse skal se ordentlig ud, ikke have ukrudt og andre problemer, såsom at vrimle med myrer osv. Det er en normalitet for mange terrasseejere, at man ønsker at passe på ens ting, og at ens terrasse, som man bruger meget i sommerperioden og de andre dage, hvor vejret er godt, skal se pæn og ordentlig ud, således at man gider at benytte sig af den, og at den er klar til at blive brugt, når vejret tillader det.

Hvordan skal en terrasse vedligeholdes?

Skal man vedligeholde en fliseterrasse? Ja, ligesom så mange andre ejendele, såsom ens bil og cykel, så skal ens terrasse også vedligeholdes, og for at sikre dig, at din terrasse er i god stand, og at fliserne ikke er kedelige at se på, revnet i kanterne, fået flisepest, blevet beplantet med ukrudt og andet, så kræver de den rette vedligeholdelse. For det er ikke blot en træterrasse, som skal vedligeholdes. Fliseterrasser kræver naturligvis ikke en vedligeholdelse så ofte, som en træterrasse gør, men den skal stadig gerne have en kærlig hånd et par gange om året, i større eller mindre grad.

Blandt de mest almindelige former for slidtage er ukrudt og flisepest. Begge former beskriver nedenfor.

Ukrudt mellem fliserne er et hyppigt problem for mange terrasseejere, og det er sjældent det sjoveste vedligeholdelsesarbejde, men det er blandt de vigtigste, hvis du ønsker din terrasse pæn til sommerens brug. Derfor skal man gerne fjerne ukrudt mellem fliserne en-to gange om året, for at sikre, at din terrasse ikke ligner en græsplæne, men en flot fliseterrasse.

Flisepest er sjældent et problem de første par år, efter at en terrasse er konstrueret. Men efterhånden som tiden går, så vil belægningen på fliserne slides, og specielt hen over vinteren, hvor fliserne får masser af skidt, snavs og frost, kommer flisepesten til syne. Den viser sig som små, grålige pletter på ens terrassefliser, og det er sjældent noget som pynter dem. Derfor skal man gerne kæmpe flisepest årligt, omkring foråret, således at fliserne blive fine og klar til sommeren. Dette sker ved brug af fliserens, som skal blandes med vand. Du hælder dette ud over fliserne, fordeler det med en kost, lader det sidde i en times tid, og bruger efter en vandslange til at skylle fliserne godt af igen.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *