Vi bør være mere miljøvenlige

oktober 29, 2014 by lindk

Vi ser flere og flere tilfælde på at vores klode er under belastning, i form af klimaforandringer. Der er folk som mener at klimaforandringer ikke findes, og forskere som konstant prøver at bevise at klimaforandringer sker i et større og bredere omfang.

Uanset hvad man skal tro, så er det svært at komme med nogle fornuftige svar på de naturkatastrofer, varmestigninger, og andre underlige naturændringer vi ser verden over – udover at det bør være påvirket af klimaet. Seneste har vi set sne i Australien udenfor sæsonen, og der har været lignende tilfælde i andre lande.

Hvis man bruger den sunde fornuft, så giver det meget god mening – at vores klode bliver hårdt belastet i denne ny-moderne verden, og derfor bør vi alle gøre en indsats fremadrettet, for at skære ned på energi forbruget, så vi ikke leder mere CO2 ud i atmosfæren, end højst nødvendigt. (CO2 udslip, menes at være den største grund til klimaforandringer)

Sådan kan du som person gør en forskel

Vi kan altid gøre en forskel, og blot fordi at andre personer ikke gør det – bør det ikke stoppe dig for at reducere energiforbruget. Der er mange punkter hvor man kan tænke mere miljøvenligt, og herunder finder du 5 hurtige råd, til hvordan du kan spare på energi i huset derhjemme – og forhåbentligt sætter det nogle miljøbesparende tanker i gang.

5 energispareråd i hjemmet

  1. Energimærket: Finder du på b.la. frysere, køleskabe, vaskemaskiner, og andre produkter som bruger strøm. Det er mærket med et A+, og jo flere plusser bagved A’et, desto mere energisparende er produktet. Gå efter denne mærkning, og du vil reducere dit strømforbrug væsentligt i hjemmet, sammenlignet med æld gamle modeller.
  2. Standby strøm: Husk at tag stikket ud af stikkontakten, når du fx ikke ser fjernsyn, eller bruger Playstationen, mm. Standby strøm er en kæmpe energi synder, og her bør du virkelig gøre en forskel – da det er ren energispild. Husk også at din smartphonelader bruger strøm, når den sidder i kontakten.
  3. Når du vasker tøj: Så husk at fyld vaskemaskinen helt op, så du ikke køre halve vaske. Ligeledes bør du helt droppe brugen af tørretumbleren, hvis du har sådan en – da det er ren luksus, og den kan sagtens undværes, ved blot at planlægge sine vaske lidt bedre.
  4. Lyssensorer: Sæt sensorer op fx udenfor, hvis du har belysning. På den måde tænder lyset kun når det er nødvendigt.
  5. Energimærket hus: Har du en bolig af ældre dato, så kan der være rigtig meget energi at spare, ved at få lavet et energi tjek på dit hus. Her tjekket firmaet om isoleringen er god nok, samt at døre og vinduer er som de skal være – så varmen ikke forlader huset.

Udover at du sparer en masse energi ved disse 5 tips, så vil du også spare en masse penge på dine månedlige regninger.

Men selvom vi som privatpersoner kan gøre en forskel, så kommer vi ikke uden om at det er virksomhederne som er dem som leder mest CO2 ud i atmosfæren. Derfor har du fx en produktionsvirksomhed, så bør du vejlede dig med professionelle ingeniører – som vil kunne hjælpe dig med at optimere processor i virksomheden.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *