Når træ kommer til sin ret – Start som tømrer

oktober 29, 2014 by CKW

Elsker du duften af savsmuld? Kan du lide at bruge dine hænder? Nyder du at se, at du har skabt noget? Og er du ferm med værktøj? Så kan det være, at det er det helt rigtige for dig at arbejde med træ. Overvej derfor om du skal tage en uddannelse som tømrer, snedker eller for eksempel gulvlægger.

Rig på muligheder

Der er forskellige uddannelsesmuligheder, hvis du ønsker at arbejde med træ.

Vælger du at give dig i kast med uddannelsen til tømrer, så kan du forvente at komme til at arbejde med en række forskellige områder, der alle har træ, som deres primære arbejdsmateriale.Du kommer blandt andet til at fremstille vindueskarme og sætte dem i. Derudover kommer dine evner også til at tælle at kunne sætte vinduer og døre i og lave karnapper og kviste. Kundekontakt er også en vigtig del af dit arbejde.

Er det ikke lige vinduer og døre, der har fanget din interesse, så kan du i stedet kigge nærmere på uddannelsen til snedker. Her er dit arbejde i højere grad præget af at betjene maskiner, hvor man som tømrer arbejder mere med hænderne. Som snedker kan du uddanne dig inden for fire områder: bygningssnedker, møbelsnedker, træoperatør og bygningsmontør.

Skulle en helt tredje eller fjerde mulighed være din vej, så kan du også arbejde med træ som gulvmand eller tækkemand.

Vælg dit uddannelsessted

I Danmark er det populært at arbejde med træ, og disse håndværkerfag har altid oplevet stor tilgang. Også når det drejer sig om uddannelsesstederne. Den store efterspørgsel gør, at du lige gyldigt, hvor du bor i landet, om det er Fyn, Sjælland eller Jylland, kan finde en skole nær dig, der tilbyder et uddannelsesforløb inden for træfagene.Det eneste det kræver er, at du har taget en 9. klasse.

Ved siden af de perioder hvor du befinder dig på skolen for at få teoretisk viden, skal du også have fundet dig en læreplads hos et firma. Det kan derfor være en fordel, hvis du søger efter en læreplads, før du søger ind på en skole. Muligheden for at du finder en læreplads et helt andet sted end, hvor du er bosiddende på nuværende tidspunkt er nemlig til stede. Overvej derfor om du er villig til at flytte inden jagten går i gang.

Stor efterspørgsel på disse fag

Er du bange for at vælge forkert eller bange for om, der nu også vil være job at finde efter endt uddannelse, så frygt ej. Tømrerarbejde og generelt fagene der arbejder med træ, oplever til stadighed stor efterspørgsel. Dette ser man også på siden Pristorvet.dk, hvor man som privatperson kan indhente tre uforpligtende tilbud fra f.eks. tømrer til en given opgave.

Du kan derfor sikre dig en god uddannelse og gode chancer for fastansættelse, hvis du vælger at uddanne dig inden for de fag, der arbejder med træ.

Under alle omstændigheder ønsker vi dig god vind med at finde lige præcis din drømmeuddannelse.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *