3 grunde til, at du skal følge med i Formel 1

december 21, 2016 by Artikelmanden

F1 – Mercedes – Nico Rosberg” (CC BY 2.0) by Jaffa The Cake

Formel 1 er den mest prestigefyldte motorsport i verden. Siden Formel 1 blev introduceret i 1950’erne, har man kunnet opleve førsteklasse løbet hele 67 gange. I de seneste år har løbet spændt sig over 20 grand prix løb, som afholdes overalt i verden.

Lige nu er F1 gået på vinterpause, men i marts 2017 åbner den 68. sæson, og nedenfor kan du læse 3 grunde til, at du bør følge med i den sofistikerede motorsport, som i øjeblikket følges af lidt over 350 millioner fans verden over.

Men inden da vil vi lige fortælle lidt mere om, hvad F1 går ud på, for de nybegyndere der ikke helt forstår sportsgrenen.

Hvad går det ud på?

Kort sagt findes der 11 Formel 1 hold, som hver især repræsenterer et bestemt bilmærke (enten Ferrari, Mercedes eller Renault). Mercedes og Ferrari er uden tvivl de biler, som har haft størst succes igennem årene. Og lige nu er tyske Mercedes AMG Petronas, med racerkørerne Nico Rosberg og Lewis Hamilton, det absolut bedste F1 hold.

Som sagt afholdes der i løbet af en Formel 1 sæson 20 grand prix løb. Ved hvert GP skal 22 biler fra de 11 hold (dvs. 2 biler per hold) køre om kap på en racerbane. Kapløbet varer som regel nogle timer, og den racerkører, som først krydser målstregen efter at have fuldført alle runder, har vundet.

Alle kørere, der slutter i top 10 ved et grand prix, scorer point både til sig selv og til det bilhold, de repræsenterer. Vinderen af VM-titlen er den kører, der har fået flest point i løbet af sæsonen. Og konstruktørernes (dem der laver racerbilerne) titel går til det team, der ligeledes har høstet flest point. Hvis der er dødt løb mellem to kørere eller teams, ser man på, hvordan kørerne har klaret sig indbyrdes i løbet af sæsonen.

Derfor skal du følge med

1) Det er spændende at spille på F1

Hvis du interesserer dig for sports betting, men gerne vil spille på noget andet end traditionelle sportsgrene som fodbold og håndbold, kunne F1 være lige noget for dig. Det gør det også mere spændende at følge med i de forskellige grand prix løb.

Allerede nu kan du spille på, hvilken racerkører der bliver ny Formel 1 mester anno 2017. Nico Rosberg, der blev verdensmester i 2016 sæsonen, har valgt at stoppe sin racerkarriere i 2016 og er derfor ikke med på odds listen. Det gør Lewis Hamilton til nuværende favorit, med odds 2.00, mens Mercedes holdet har odds 1.66 for igen at vinde konstruktør-titlen.

2) Du kan lære mere om kørestrategier

Hvis du interesserer dig for at lære mere om forskellige strategier, er F1 helt sikkert noget for dig. Formel 1 løbene giver nemlig indsigt i mange forskellige racerstrategier, som udfordrer din intelligens.

Eksempel: Ved Austin løbet i Texas, der blev afholdt i oktober 2016 ved USA grand prix løbet, strakte sig over 308 km, som skulle køres på lidt under to timer. Hvert hold gennemførte 56 laps, ved hjælp af en særlig benzin ladning og Pirelli dæk.

Dette er et eksempel på, hvordan hvert hold fx skal lægge strategier for antal benzin optankninger, for at kunne få det bedste resultat.

3) Du lærer mere om racerbiler

Hvis du interesserer dig for biler, vil viden om racerbiler helt sikkert også være noget, som kan fange din interesse. I Formel 1 får du mulighed for at lære om alt vedrørende racerbiler, fra motorer og cockpits til dæk og benzintype.

Du får udvidet din horisont og dit syn på biler, og måske bliver det endda en ny hobby for dig!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *