Tips til at købe din næste gyngestol

februar 1, 2017 by Troels J

En gyngestol er uden tvivl et værdifuldt og smukt møbel til stuen, som har den store fordel, at den accentuerer stuen og får indretningen til at tage sig endnu bedre ud. Har du allerede besluttet dig for at køber en “gynger” til dig selv? Hvis ja, så vent med at købe den til du har læst denne artikel!

At shoppe efter en gyngestol kan faktisk være overraskende svært. Dette skyldes primært de mange forskellige typer og designs af gyngestole, som er tilgængelige på markedet. Udover at de forskellige stole adskiller sig fra hinanden i uhørt mange designs, så kommer de også i forskelligt materiale, og varierende priser, som oftest afhænger af kvaliteten og formålet med gyngestolen. Derfor er det givtigt, hvis du grundigt researcher gyngestolene, som findes på markedet, før du investerer i en, så du ikke bliver skuffet. Her kan hjemmesider som Gyngestolen.dk være til gavn og give dig et godt overblik over de forskellige stole, før du hiver penge op af lommen og køber din stol.

I denne artikel vil vi derfor se nærmere på nogle af de faktorer, du bør overveje, før du køber en gyngestol.

En gyngestol fylder ikke meget i stuen

Den allerførste ting, du bør overveje, når du står og skal købe en lækker gyngestol, er hvor meget plads, du har til den – og selvfølgelig i hvilket værelse stolen skal stå. Nogle gyngestole kræver mere plads end andre. Her kan vi ikke komme uden om at nævne stolene af typen læne-gyngestole fra Ritmo. Disse stole er traditionelle lænestole, som er kombineret med gyngefunktionalitet. Fordi disse stoles design bygger videre på den traditionelle lænestol, kan det forventes, at de optager en del mere plads i dit interiør end en mere traditionel gyngestol af træ.

Når det er sagt, så er der mange gyngestole, som ikke optager alt for meget plads i stuen. Her tænker vi især på den berømte J16 gyngestol fra Wegner, som for længst er blevet populær i Skandinavien, som en af de smukkeste og mest funktionelle stole på markedet. Dette er en stol i den lidt større ende af skalen, men den er stadig ikke ligeså stor som Ritmos læne-gyngestole. Et andet design gyngestol, som optager mindre plads, og som ligeledes er meget berømt internationalt, er gyngestolen Eames RAR, som kombinerer et stilfuldt sæde af plastik med et skelet af rustfrit stål og meder af enten sortmalet træ eller træ i naturfarver. Denne stol er nok en af de gyngestole til voksne, som optager mindst plads. Der findes også et bredt udvalg af gyngestole til børn – og lige som børn optager disse stole kun lidt plads.

Gyngestole behøver ikke være dyre

Der kommer et væld af forskellige gyngestole og med stor variation i deres designs. Nogle af de dyreste stole er mærkevarer fra eksempelvis Wegner eller Magis, og her kommer man gerne op på over titusinde kroner for en stol. Designermøbler koster naturligvis mange penge, men heldigvis kan man også få væsenligt billigere stole, hvis budgettet er mindre, eller man ikke partout skal have det dyreste på markedet.

En udmærket gyngestol, som kan gynge dig lige så meget som de dyrere stole, kan fås helt ned til blot et par tusinde kroner eller endnu billigere. Dette gælder såvel stole som er fremstillet af træ i god kvalitet og med korrekt balance, såvel som stole af plastik og metal. Nogle af disse stole har et moderne design, som passer ind i både ungdomsværelset og i stuen hos den modebevidste familie.

Hvis du har børn kan du også få stole til børneværelset og i børnestørrelse. Denne type stole fås helt ned til et par hundrede kroner stykket. Flere modeller af børnegyngestole kommer med søde og sjove motiver, som kan inspirere barnets leg, og som med garanti skaber hygge på børneværelset og i stuen. Det behøver ikke være dyrt for at gynge!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *