3 lette øvelser med håndvægte

maj 1, 2014 by Yestrion

Træning med håndvægte har været populær i rigtig langtid, og det bliver stadig brugt den dag i dag. Langt de fleste mennesker, som du spørger om træning vil straks forbinde det med håndvægte, og andre store vægte. Det er nærmest blevet et symbol for folk der træner, at de bruger håndvægte. Det er ikke for sjovt at de er blevet så populære, da de nemlig er super praktiske. Både hvis du benytter dig af dem i dit lokale fitness center,  eller hjemme ved dig selv. I sær hjemme ved en selv er det super praktisk, da man ikke behøves og bruge ret meget plads til at opbevare dem på.   De kan enten være i et skab, under sengen, men også stående fremme, som vi egentligt vil anbefale. Når de står fremme vil du blive mindet om, at bruge dem, og derfor vil du lige netop få dem brugt. Hvis der er noget som er for besværligt, så springer vi det tit over, og derfor får vi ikke trænet.   Så hvis man ikke skal kæmpe med, at få dem frem hver gang, så går det som regel meget lettere, og man får brugt dem meget mere.

1.   Øvelse med håndvægte – Squat til push press

Hvis du lidt inde i træning kender du sikkert både til øvelsen squat, og push press. Det er to øvelser som bliver brugt meget til blandt andet crossfit er det nogle af de mest brugt øvelser.   Denne øvelser bruger du både dine ben, mave og arm muskler til. Det er altså en meget bred øvelse, som rammer mange forskellige øvelser på en gang. Den kan derfor anbefales til at få opbygget en generel styrke i kroppen, men også hvis du ønsker større muskler, er denne en god øvelse og have med.

2.   Øvelse med håndvægte – Bænkpress

Bænkpress er en utrolig populært øvelse, som bliver brugt af nærmest alle. Den er med til at give et bredt og flot markeret bryst, hvilket mange mænd stræber efter. Øvelsen bliver normalt udfør med en ”bar” og på en bænk, hvor navnet også stammer fra. Den kan dog også sagtens udføres ved at ligge flat på gulvet, og føre vægtene op derfra. Det anbefales at man har mulighed for, at smide vægtene, hvis det bliver for tungt.

3.   Øvelse med håndvægte – Leg raises

Det er ikke udelukkende overkrop, som man kan træne med håndvægte. Det er bestemt også muligt, og træne sine ben med dem. Dette kan både gøres igennem squat, som vi kom ind på i det første råd, men hvis man vil træne ens læg-muskler er det også muligt.   Denne øvelser kræver en trappe, eller en anden forhøjning, på mindst 10-20 centimeter.   Du skal tage dine håndvægte i hånden, også skal du stille dig med det forreste af din fod på den platform du har valgt, og nu skal du så føre dine fødder under vandret position til, at du står på tæer. Denne øvelse foresættes nu bare, og dette skulle give en stor og flot læg.   Der findes meget information om håndvægte rundt omkring på dette, og hvis du vil, så kan vi anbefale denne side: Læs mere her


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *