Forskellen på privatleasing og erhvervsleasing

maj 1, 2014 by Kim Kristensen

Det siger næsten sig selv, hvad der er forskellen på privatleasing og erhvervsleasing. I praksis er det dog knap så simpelt, og der er mange muligheder, hvis du overvejer at lease din næste bil. Leasing er primært en god forretning ved de lidt dyrere bilmodeller, og hvis du kan få hel eller delvis finansiering fra din virksomhed, er der for alvor penge at spare ift. at købe.

Privatleasing

Privatleasing kan antage flere former – du kan f.eks. vælge klassisk privatleasing som den de tilbyder hos den danske BMW-importør BAG, hvor du betaler et fast beløb hver måned, og for dette frit kan køre et vist antal kilometer årligt. Bilen vil typisk være din i 3 år til den aftalte pris, og du behøver ikke bekymre dig om gensalgsværdien. Desuden vil der typisk høre en serviceaftale med, så du slipper helt for uforudsete udgifter. Hvis du ønsker at køre i en luksusbil af nyere årgang, og du forudser, at du jævnligt vil skifte bilen ud med en nyere model, vil privatleasing som regel være billigere end at købe.

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en fordelagtig model for de fleste virksomheder, der har brug for en firmabil – særligt hvis det skal være en bil i luksusklassen. Erhvervsleasing giver jer mulighed for at vælge en bil, som kan sende de helt rigtige værdimæssige signaler, og I betaler kun en aftalt engangsydelse og en fast månedlig ydelse uden bekymringer for ekstraudgifter eller værditab på bilen.

Hvordan kombineres arbejdskørsel og privatkørsel bedst muligt?

Det er faktisk muligt at kombinere privatkørsel og erhvervskørsel i en leasingaftale. Det kan f.eks. gøres ved splitleasing, hvor leasingbilen har en tracker, så du nemt kan tracke, om du kører privat eller i arbejdsmedfør. Du trykker simpelthen bare på ”privat” eller ”arbejde”, og så registrerer bilen automatisk, hvor stor en del af den månedlige kørsel, du selv skal betale for, og hvor stor en del, der skal tilskrives din arbejdsplads. Det er især en god idé, hvis du har et begrænset privat kørselsbehov, og ikke ønsker at betale mere end højst nødvendigt, for at have din leasingbil holdende i garagen.

Det kan være svært at regne ud, hvilken leasingmodel, der passer bedst til dine behov, og det er meget individuelt, hvor man gør den bedste forretning og får den laveste månedlige ydelse med de bedste forhold – det kommer rigtig meget an på dine behov, den bil du ønsker at lease, og hvor meget du regner med at køre. Det kan derfor altid svare sig at kontakte en leasingudbyder for mere information, og så bruge noget tid på at regne på, hvilken model, der bedst kan betale sig for dig.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *