3 tips til Microsoft Excel 2016 som du kan bruge med det samme

august 22, 2017 by miks

De færreste får det maksimale ud af Excel. Det vil jeg rigtig gerne ændre på!

Derfor vil jeg i denne guide vise dig 3 nemme og hurtige tips til Excel, som du kan tage og bruge med det samme. Tro mig, dine kolleger på kontoret kommer til at misunde dine nye færdigheder 🙂

Alle tipsne er til Excel 2016 (Windows).

1: Skift størrelse på rækker og kolonner

Alt afhængigt af din data i regnearket, så vil det før eller siden ske, at rækkerne – eller kolonnernes – hjøjde/bredde ikke passer til dine behov. Men, hvordan er det nu lige man ændrer størrelsen på disse?

Jo, det er faktisk ret nemt. Klik på den række/kolonne som du vil ændre størrelse på. Gå derefter op i fanebladet “Hjem” og vælger “Formatér” i gruppen “Celler”. Fra dropdown-menuen vælger du om du vil justere “Rækkehøjde” eller “Kolonnebredde”. I dette tilfælde vælger jeg “Kolonnebredde”.

Indtast herefter den nye værdi, altså bredde, som du ønsker og klik “OK”. Straks efter ændres kolonnens bredde.

Bonustips: En anden smart måde at ændre bredden på i rækker og kolonner, er ved at få Excel til at gøre det for dig helt automatisk. Dette tips kender de færreste. Dobbeltklik blot på kanten af cellen og med det samme justeres bredded/højden således det passer til cellens indhold.

2: Frys ruder

Nej, ikke på din bil – men i Excel. Dette er én af de features, som man altid har haft brugt for – men ikke anet hvad man skulle søge efter for at finde ud af det.

I længere datasæt, som har overskrifter, mister du hurtigt overblikket når du scroller ned gennem rækkerne. Hvad var det nu lige kolonne H indeholdt?

I stedet for at scrolle hele vejen op, så kan du få overskrifterne i regnearket til at følge med ned. Dette er et af mine favorittips 🙂

Klik på fanen “Vis”, klik herefter på “Frys ruder” i gruppen Vindue”. Her vælger du så “Frys øverste række”. Nu kan du se, at den øverste række følger med ned når du scroller!

3: Gør dit regneark flottere at se på

Som udgangspunkt er formateringsmulighederne i Excel lidt begrænsede (og kedelige). Men ved at dykke lidt dybere, så vil du hurtigt opdage at det slet ikke behøver at forholde sig sådan!

For eksempel, så kan vi peppe tekstformatering op nemt og hurtigt. Lad os gøre overskrifterne i datasætte skrå – det ser nemlig super godt ud!

Vælg cellerne som du vil formatere. Højreklik på markeringen og vælg “Formatér celler”. I det nye vindue klikker du på “Justering”. Her kan du under “Retning” trække den røde firkant i den retning du vil have teksten skal stå (alternativt kan du også angive retningen i grader under illustrationen). Jeg vælger “45” grader og klikker “OK”. Nu kan du se, at teksten er orienteret anderledes, det ser fedt ud, ikke?

Har du et tip som du vil dele?

Så skriv det gerne i en kommentar herunder!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *