Find en A-kasse, der passer til din faggruppe

august 22, 2017 by Andersrand

Der findes mange forskellige typer af a kasser i dag. Nogle har et fokus på et specielt fagområde. Det kan være lærere, pædagoger eller mediebranchen. Andre har et bredt fokus, hvor der er plads til alle faggrupper. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men vi har i denne artikel valgt at fokusere ved fordelene i, at du vælger en a-kasse, der passer til din faggruppe.

Den første store fordel er, at du får en a-kasse, der kender indgående til mulighederne for at få et job i din branche. Det er derfor en god mulighed for dig for at få en masse insiderviden. A-kassen ved, hvor de mangler folk, og hvor de ikke gør. De er løbende i kontakt med branchen og kan på den måde guide og vejlede dig på den bedst mulige måde. Det kan gøre det nemmere for dig at komme hurtigere i job.

Få gode råd til jobsøgning, cv med mere

Der er mange ting, som du kan få hjælp til i en a-kasse. Det er lige meget, om det er en a-kasse, der er specifik for din faggruppe eller ej. Det kan for eksempel være kurser i, hvordan du kan skrive en ansøgning, hvordan du kan lave dit cv bedst muligt, hvordan du kan bruge LinkdIn i din jobsøgning og meget mere. Det er derfor en god mulighed for dig for at blive klogere på jobmarkedet, og hvad det kræver.

Når du har en a-kasse, der kender til dit fagområde, har de løbende kontakt med lige præcis de arbejdsgivere, som du skal ud og tale med. De ved derfor, hvor længe skoleinspektøren kigger på dit cv, og hvad han eller hende leder efter, når han gør det. De ved, hvad lederen af børnehaven lægger vægt på, at du skriver i din ansøgning, når du søger en stilling hos ham eller hende. De ved, hvordan du kan bruge din LinkdIn profil bedst muligt til at få et job i kommunikationsbranchen. De har altså meget bedre styr på jobmarkedet, end du kan få.

Arrangementer, der vil gøre det nemmere for dig at få et job

Din a-kasse holder typisk også nogle arrangementer, der er målrettet til at give dig viden om, hvordan du bedst kan få et job. Det kan være en aften, der handler om, hvordan udviklingen er inden for dit område. Jo mere specifik din a-kasse er, jo mere specifikke arrangementer vil de have i forhold til din faggruppe. Det er derfor en god mulighed for dig.

Det kan være meget forskelligt, hvilke typer af arrangementer der er. Det er derfor også en god ide, at du løbende tjekker din a-kasses hjemmeside, så du kan finde ud af, hvilke arrangementer der er relevante for dig. Når du er på dagpenge, vil du typisk have masser af tid til at gå til forskellige typer af arrangementer. Det kan være i din a-kasse, fagforeninger eller nogle, som jobcenteret laver. Det er altid en god ide, at du tilmelder dig disse arrangementer, så du kan få nogle flere værktøjer til at søge job.

Det kan være en god ide, at du gør det med det samme, du befinder dig uden et arbejde. Det kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan det er bedst at søge job.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *