Alkoholbehandling uden betaling hjælper

august 10, 2015 by dennisak

Der bliver drukket mange øl og meget spiritus i Danmark. Det viser statistikkerne, der fortæller, at næsten tolv procent af alle danskere over atten har et spiritusforbrug, der er væsentligt over det, der kan kaldes sundhedsansvarligt. Der har derfor i mange år været brug for, at de mange misbrugere kommer i behandling, men mange ting har bremset den proces.

Gratis alkoholbehandling er første skridt

Der er flere problemstillinger, når det kommer til de mange alkoholmisbrugere i Danmark:

  • Erkendelse af et misbrug
  • Alkoholbehandling skal være praktisk
  • Det skal ikke være for omkostningsfuldt at få hjælp

Her har det for eksempel spillet ind, at mange har svært ved at erkende, at de har et alkoholproblem, hvorfor de ikke kommer i behandling. Denne problemstilling er i høj grad stadig aktuel i Danmark og resten af Europa, og man arbejder løbende på, hvordan den kan løses.

Herudover er der også en praktisk problemstilling. Det kan nemlig være svært at komme i behandling for de alkoholproblemer, man har, hvis man har et fuldtidsjob og en familie og passe. Flere metoder som antabus og seks dages behandlingen har dog gjort, at det er blevet væsentligt lettere at løse denne problemstilling.

Den sidste problemstilling, som man for alvor har kommet til livs i løbet af de sidste år, er de økonomiske udfordringer. Mange alkoholmisbrugere har nemlig ikke et stort rådighedsbeløb, og det er derfor unaturligt for mange at tage en beslutning om at få hjælp. Her har de gratis behandlingstilbud fra kommunerne betydet, at mange flere kommer i alkoholbehandlingscentre. Her sidder professionelle vejledere og eksperter, der kan guide en til den helt rigtige behandling. Samtidig kan de også hjælpe med de to andre problemstillinger, som ofte gør det svært for alkoholmisbrugere at komme til bunds i deres problemer. Det har altså rykket meget, at man har indført denne gratis alkoholordning.

Hvis du vil høre mere om, hvordan en alkoholbehandling i praksis fungerer, kan du også benytte dig af gratis alkoholrådgivning som mange udbydere stiller til rådighed alle ugens dage. Her kan du få svar på alt fra behandlingsformer til bedre afklaring om, hvorvidt du har behov for hjælp og i hvilket omfang. Du har også mulighed for at være anonym såfremt du ønsker det og spørge ind til anonym behandling, såfremt du ønsker det skal foregå i mere diskrete rammer, f.eks. i forhold til pårørende og familie. Første skridt for at modtage hjælp er derfor at tage kontakt.

Læs også mere om anonym alkoholbehandling her


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.