Argan olie til hår, hud, krop og sjæl

maj 23, 2013 by lala

På rekord tid er argan olie fra Marokko blevet en succes. En gylden gullig olie, som til forveksling ligner solsikkeolie i farven og konsistens. Men lighederne med solskikkeolie ophører også der. For arganolie er et vidundermiddel til pleje og behandling af kroppens overflader. Det gælder blandt andet huden, håret og neglene. Olien har så mange gode egenskaber, at det næsten virker uvirkeligt. Den samme olie fra den samme flaske kan benyttes til mange vildt forskellige ting.

Der er bare stor forskel på kosmetisk arganolie og spiselig argan olie. Forskellen ligger i hele processen før presningen af kernerne. Du skal derfor huske at kigge godt efter, hvilken slags olie du køber, så du ikke får den forkerte med de forkerte anvendelsesmuligheder. For de har nemlig ikke de samme egenskaber, selvom begge gavner kroppen og plejer sjælen.

Argan olie er super godt til håret, fordi olien trænger ind i hårstråene og hovedbunden, hvor den tilfører alle de nødvendige næringsstoffer, så det bliver stærkere, blødere, mere fyldigt, får en ny glans og bliver mere smidigt og fleksibelt.
Olien forebygger og fjerner desuden skæl yderst effektivt. Den trænger ned i hovedbunden, hvor den opbygger hudens naturlige balance, så dannelsen af tør hovedbund eller svamp ikke opstår. Med få ugers pleje vil du opleve, at dit hår bliver som nyt.

Ud over håret, så er olien effektiv til hudpleje, hvor den tilfører huden de næringsstoffer, som kroppen selv producerer, og dermed skaber den balance. Huden bliver opstrammet, frisk, blød, flot og meget smidig, og så er den mere klar til dagligdagens udfordringer.
Ud over at pleje huden, så kan argan olie også benyttes som helende savle mod sår, rifter, tør hud, sprækket hud, hård hud mm. Alt sammen noget hvor den hurtigt og effektivt for bragt tingene i balance, så du slipper af med problemerne.

Men her stopper oliens egenskaber langt fra. For den kan bruges til mere. Blandt andet nedenstående punkter

  • Pleje af neglene. Både på hænderne og tæerne
  • Mod strækmærker. Også forebyggende, hvis du er gravid
  • Mod brændsår eller solskoldninger
  • Mod psoriasis (det anbefales dette sker i samråd med din læge)
  • Mod betændelser
  • Mod akne, bumser, hudorm og uren hud
  • mm

Så benytter du ikke allerede argan olie, så er det vist på tide, at du får det købt. For anvendelses mulighederne er mange, og olien har en lang holdbarhed, hvis den bare er frisk presset. Igen du skal huske, at det kun er den kosmetiske udgave, som har alle de ovenstående egenskaber. Spiseudgaven har nogle andre.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *