boligadvokat

november 3, 2016 by nathali69

Hvad er en boligadvokat?
En boligadvokat er en advokat, der er specialiseret i køb og salg af fast ejendom, og som både kan bistå køber og sælger i forbindelse hermed. En boligadvokat må dog ikke bistå begge parter i den samme handel.

Boligadvokatens rolle
Ud over at bidrage med rådgivning i forbindelse med køb og salg af fast ejendom, er det også boligadvokaten, der gennemgår købskontrakt, ejendomsrapport og meget mere. Det er advokatens rolle at kigge på alle oplysninger og dokumenter for at sikre, at sælger får en god og fornuftig handel, og at køber ikke bliver snydt eller skal betale ekstra udgifter.

Hvorfor skal jeg bruge en advokat?
Det anbefales stærkt, at man bruger en boligadvokat, fordi man risikerer at skulle betale mange ekstra penge, hvis man foretager et køb, hvor alt det juridiske ikke er i orden. Set i forhold til hvor mange penge man kan miste ved et sådant køb, er en boligadvokat en billig løsning og en god investering at foretage sig. Man skal gøre brug af en advokat, fordi der kan være mange spørgsmål og udfordringer i forbindelse med et boligkøb, hvilket en sådan kan bistå med viden om, så man opnår juridisk sikkerhed. I forbindelse med at boligadvokaten kigger handlen igennem, er der især ét bestemt forbehold, der bør være til stede i kontrakten – nemlig et advokatforbehold. Dette er et vigtigt forbehold for især køber at have, hvorfor denne eller dennes advokat skal sørge for, at dette bliver implementeret i købskontrakten.

Advokatforbehold
Et advokatforbehold kan betegnes som værende købers fortrydelsesret og giver denne mulighed for at ændre i købsaftalens vilkår, hvis sælger kan godkende disse. Et advokatforbehold er ikke automatisk en del af en købsaftale, hvorfor man som købere skal sørge for, at det bliver en del af denne, før man skriver under. Et sådant forbehold gør det muligt for køber at få indsat de forbehold eller tillægsvilkår, denne ønsker eller har brug for og gør det muligt at stille krav om, at der eksempelvis skal laves yderligere undersøgelser af ejendommen, eller at fristen skal forlænges, så alt det finansielle i forbindelse med købet kan nå at komme helt på plads.

Hvorfor er det vigtigt?
Det er vigtigt at få et advokatforhold, fordi det giver køberen eller dennes boligadvokat ekstra tid til at gennemgå alle dokumenter i forbindelse med et køb, og fordi køber får mulighed for at fortryde uden større omkostninger, hvis advokaten finder ét eller flere forhold, der gør, at man ikke længere ønsker eller er i stand til at købe boligen. Når der er et advokatforbehold til stede i kontrakten, får køber tid til at rådføre sig med en boligadvokat omkring købet – også selv om køber har skrevet under, fordi advokatforbeholdet indeholder en tidsfrist, som man kan nå at fortryde inden for.

Store økonomiske konsekvenser ved et manglende advokatforbehold
Det er dyrt at fortryde et køb, hvis ikke kontrakten indeholder et advokatforbehold. Hvis der ikke er et sådant forbehold til stede, skal køber betale en godtgørelse på ét procent af købesummen til sælgeren, hvilket kan rende op i mange penge – som endda er betaling for ingenting. Hvis handlen afbrydes, og køber ikke ønsker at købe alligevel, skal denne kun betale for et salær til boligadvokaten for dennes rådgivning frem for den ene procent af købsprisen for ejendommen.


1 kommentar »

  1. ma24 siger:

    God artikel, der kommer omkring det hele!

    Kh.
    MA
    http://www.boligadvokat24.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *