Boligtyper: Hvad passer til dig (og din familie)?

september 18, 2014 by miktimtra

Hvert år er der tusindvis af mennesker, der køber en lejlighed eller et hus at bo I, eller til at udleje, og banker og kreditforeninger er som regel mere end glade for at hjælpe dem med at købe disse ejendomme.

Så, hvis du er en af de mange tusinde boligkøbere og du er begejstret over at være ved at købe et nyt hjem, så er du måske også opmærksom på at denne proces kan være nervepirrende til tider, fordi det kræver:

  • Masser af planlægning
  • Masser af research, og
  • Omhyggelig budgetlægning

Er du ved at købe en ny bolig?

Hvis du er klar til at købe dit hus eller lejlighed, bør du følge denne guide, da du så fuldt ud vil være I stand til at forstå hvilke forskellige huse og boligmuligheder du kan vælge imellem:

  • Et fritstående hus. Villa eller parcelhus.
  • Rækkehuse
  • Byhuse
  • Dobbelthuse
  • Lejligheder

Her en en liste med information du kan læse og tage med I dine overvejelser, der forklarer kort hvordan hver type af bolig er forskellig fra hinanden:

Et fritstående hus: Nogen gange kaldet en villa eller et parcelhus  er et fritliggende hus til beboelse. Bygningen er ikke bygget sammen med andre bygninger, bortset fra dets garage og eventuelle skur. Det har udelukkende ydermure og deler ikke indervægge med andre bygninger. Et fritstående hus er normalt beboet af én familie eller husholdning og al vedligehold og reperationsomkostninger (indvendigt og udvendigt) betales 100% af ejeren.

Rækkehuse: Består af to eller flere huse, der er bygget side mod side, og deler en fælles væg. Hvert enkelt rækkehus er som regel designet og bygget, så det er en spejlvendt tvilling af nabohuset. Dette er en populær hustype til mindre familier eller enlige, som stadig gerne vil bo i et parcelhul, eller villakvarter, men som ikke har råd til et stort hus, eller behøver den plads et sådant byder på. Ligger et rækkehus inde i en by, kalder man det også ofte for et byhus.

Byhuse: Byhuse er en hustype, man som navnet antyder, finder i byerne. Oftere på gader end på veje. De er meget ofte bygget som rækkehuse, altså så de hænger sammen med ét eller flere andre huse. Typisk ligger de på meget små grunde og er i bygget i flere etager. Byhuse er meget tit attraktive og tilsvarende dyre at købe.

Dobbelthuse: Består af en bygning, der indholder to hjem. De to hjem er enten placeret på hver sin etage, eller side om side, men har separate indgange. De to hjem deler enten en væg eller loft/gulv. Normalt, vil et dobbelthus ikke fylde mere på en grund end en almindelige villa, selvom der er plads til to husholdninger. Nogen gange deler man have, andre gange er denne også delt i to med et hegn eller en hæk.

Lejligheder: Er boliger, der består af et eller flere rum på en enkelt etage (som regel) i en ejendom med typisk tre eller flere etager. Man deler altså ejendom med en række andre lejligheder og deres beboere. Lejligheder kan være lejelejligheder, ejerlejligheder eller andelslejligheder. Især nu hvor de økonomiske tider er begyndt at blive mere gunstige, bliver lejlighederne i hovedstadsområdet (herunder Frederiksberg) revet væk – og prisen er steget væsentligt på få år.

Dette var de forskellige typer af boliger, der er tilgængelige her til lands. Når du først har besluttet dig for hvilken type af bolig, du ønsker at bo i, anbefaler jeg dig, at du søger hjælp hos en professionel ejendomsmægler, der kan hjælpe dig med at finde lige præcis den bolig du ønsker.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *