Vær påpasselig med lån

september 18, 2014 by kreditmuligheder

Der findes mange forskellige former for gæld, og typisk er det den blidere form for gæld, som afføder den dybere gæld, der virker bundløs. Man skal derfor være klar over sin økonomi altid, og sine købsvaner. Unge mennesker i dag, havner i dybere og dybere gæld, og faktisk er det ikke længere boligspekulanter, som er i risikozonen for økonomisk ruinering, det er i dag faktisk lige så muligt at forekomme for unge mennesker.

Kviklån er gift

Når økonomien ikke er til at tilbagebetale den heftige rente på kviklånet, kan man hurtigt blive fanget i en gældssituation. Jo flere kviklån man optager, jo mere udvider man da sit gældspotentiale. De fleste mennesker laver nemlig den fejl, at blive betaget af kviklånet, og ganske vidst virker det ikke som et problem, når man står og mangler enkelte luksusgoder i ny og næ, men det er aldrig billigere, at benytte sig af kviklån, end andre udlånsmetoder. Derfor bør du passe på, især hvis du er studerende, og blot skal bruge kviklånet til at finansiere et par bukser – man må forstå, at der er en årsag til, du ikke har råd til dem. Spar pengene op, og køb dem – indtil man får job. Dette er en lektie, utroligt mange danske studerende, ikke har formået at forstå i kapløbet om udseende, hvor man helst skal være så moderigtig, som muligt.

RKI stempler dig for livet

Så længe du ikke betaler dine gældspapirer, er du i risikozonen for at havne i RKI, og det kan have enorme konsekvenser for dit videre liv. Det er ikke længere muligt at låne penge, hvilket i sig selv kan være et problem, da nogle banker er villige til at låne pengene til dig til en mere favorabel rente, for at udbetale alle dine andre gældsposter, så man kun skylder banken penge, så at sige.

Bliver man registreret i RKI er det ikke kun ens muligheder for lån det går ud over. Ved at være registreret i foreningen, vurderer forsikringsselskaber, mobilselskaber og lignende firmaer dig til, at være ikke kreditværdig, og dette betyder simpelthen at det bliver svært for dig at tegne nogen former for abonnementer. Er man endt i RKI er det derfor en rigtig god ting at gøre alt for at komme ud af registeret igen, men dette er ikke altid så ligetil.

Hvis du føler at din gæld er blevet uoverskuelig kan det være en god idé at søge hjælp til din gæld. På kreditmuligheder.dk kan du læse mere om hvordan man kan komme af med sin gæld, og samtidig få at vide hvor du kan få hjælp til den.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *