Cosmos Co argan olie – 3 gode tips til køb af arganolie

juni 3, 2013 by dodo

Det bliver svære og svære at gennemskue markedet for argan olie, da der hele tiden kommer nye mærker til. Nogle er bedre end andre, men som forbruger kan det være utrolig svært at gennemskue. Derfor kommer her 3 gode tips og råd fra Cosmos Co, som du kan bruge, når du skal købe argan olie. Rådene kan bruges både online, hvis du bestiller fra en webshop, men også hvis du køber olien i en fysisk butik!

Køb ren argan olie

Det første råd er ganske enkelt. Du skal og bør kun købe en ren argan olie, hvis den skal bruges til pleje af håret, huden eller til andet. Læs mere om argan oliens anvendelsesmuligheder her. Blandingsprodukter kan være gode som stylingprodukter, men de kan ikke erstatte den rene olie til pleje.

Der er kun en måde, hvorpå du kan se, om en argan olie er ren, og det er ved at tjekke ingredienslisten på shoppen eller på flasken. Der skal stå Argania Spinosa Kernel Oil, som er betegnelsen for den rene argan olie. Der må ikke stå andre ingredienser, da ren argan olie er selv-konserverende, og den indeholder ikke tilsætningsstoffer.

Billig eller dyr argan olie?

Der er meget stor prisforskel på argan olien alt efter mærke. Nogle er meget billige, mens andre koster en mindre formue. Men er olien 100% ren, som det også er nævnt i det første punkt, så skulle der ikke være de store forskelle.
Da argan olien er et naturprodukt, hvor der intet er tilsat, så afhænger oliens duft og effekt af de kerner, som den presses ud af. Og her kan der være nogle lokale forskellige i Marokko. Nogle kerner er små, mens andre er store. Nogle indeholder meget olie, mens andre indeholder lidt osv. Det kan sammenlignes lidt med jordbær, som også varierer meget fra egn til egn og fra land til land.

Men alt i alt er ren olie det samme, hvor der må påregnes en forskel fra produktion til produktion, også indenfor det samme mærke.

Filtrering

Når du køber argan olie, skal du være meget opmærksom på, at olien er filtreret, og at den ikke indeholder bundfald. Især hvis du har en følsom hud, eller hvis du let får allergiske reaktioner.

En korrekt filtreret olie fremkalder ikke allergiske reaktioner, og den kan benyttes af alle hudtyper inkl små babyer  som babyolie. Den hverken skader eller ødelægger huden eller håret, men den kan godt frembringe udbrud af bumser eller rødeknopper, dog primært i begyndelsen, hvor huden renses. Kommer der reaktioner af denne slags, er det kun en indikation på, at du har uren hud, og at der er en udrensning igang. Knopper og bumser bør dog forsvinde indenfor max 14 dage efter påbegyndt pleje. Reaktionen ses oftest i ansigtet, hvor huden typisk også er mest uren.

Hvis olien ikke er korrekt filtreret, er det vigtigt, at du er opmærksom på dette, især hvis du har følsom hud. For olien vil indeholde nogle reststoffer fra argan kernerne, og det er især phenolerne, som kan være hårde ved huden. Forskerne kender på nuværende tidspunkt ikke bivirkningerne af forkert filtreret olie, hvorfor det tilrådes, at du kun benytter en korrekt filtreret af slagsen.


2 Comments »

  1. p-mus siger:

    Du skriver: Men er olien 100% ren, som det også er nævnt i det første punkt, så skulle der ikke være de store forskelle.

    Af egen erfaring ved jeg at noget argan olie stinker dårligt. I vores familie er vi ret enige i at den stinker af ged. Duften er så ubehagelig, at den ikke er egnet til at bruge i ansigtet. Mit råd er derfor at dufter til olin inden at man køber eller at man online køber de kendte og populære mærker med et godt ry.

  2. dodo siger:

    Duften på olien varierer meget. Duften afhænger af kernerne, som den presses ud af, og her er der store lokale forskelle. Hvis der benyttes nødder, som gederne eller kamelerne har spist, og som dermed har været igennem deres fordøjelsessystem, påvirkes duften også af dette. Men det påvirker ikke oliens kvaliteter eller evner.
    Ingen firmaer kan garantere en ensartet duft fra presning til presning, da duften som sagt, afhænger af kernerne, som olien presses ud af. Man bør ikke gå op i oliens duft, men derimod i egenskaberne, da de er de vigtige. Duften forsvinder iøvrigt efter få minutter, efter den er påført huden eller håret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *