Flere Outlet butikker i Danmark

juni 11, 2013 by rasmusdem

Outlet centre og outlet butikker har været meget domminerende indenfor detailhandelen i udlandet i mange år. Det estimeres at der  bare i USA er over 200 outlet centre der hver især har over 30 outlet butikker.

Her i Danmark er udbredelsen af outlet butikker noget mindre. Det første egentlige outlet center – Premier Outlets i Ringsted åbnede i 2008 og består i dag af 29 butikker.  Lidt senere blev det faldefærdige område omkring Langelinie i København opgraderet til Langelinie outlet der i dag består af 21 butikker.

Vil du have et hurtigt overblik over danske outlet butikker lige nu, så kan du bl.a. se outlet oversigten på myoutlets.dk. Denne oversigt opdateres løbende og indeholder over 130 forskellige danske outlet butikker.

Nye outlets på vej

Det ser dog ud til at der kommer til at ske en del i den kommende tid. I sommeren 2014 åbner Copenhagen Designer Outlets i City 2. Copenhagen Designer Outlets kommer til at bestå af hele 80 butikker, og bliver dermed Danmarks største outlet center. Samtidig er Holmstaden Nordic Design Village ved at blive opført i Kolding. Her bliver der plads til ca. 100 outlet butikker.

Der er naturligvis også mange stand alone outlet butikker der ikke befinder sig i centre. Igen er tendensen at der er kommet væsentlig flere gennem de seneste år. Typisk placeret i de mindre prominente dele af byerne.

Udviklingen fortsætter

Udviklingen kommer formentlig ikke til at stoppe her. Outlet butikker er en smart måde for producenterne at komme af med varer fra tidligere kollektioner eller 2. sorteringsvarer. Forbrugerne er også glade for at handle i outlets da der her er mulighed for at købe kvalitetsprodukter fra mærkevareproducenter til nedsatte priser.

Mange netbutikker har på samme måde som de fysiske butikker oprettet outlet sektioner hvor der er mulighed for at købe restpartier fra tidligere kollektioner, returvarer eller 2. sorteringsvarer til nedsatte priser.

For dig som forbruger er udviklingen glædelig, da du dels får flere muligheder for at gøre et godt køb, og det samtidig bliver lettere at handle i outlet butikker da der kommer flere online outlets, og der også kommer flere outlet butikker rundt omkring i Danmark.

Mange typer af varer

Du kan stort set købe alle typer af varer i outlets, men der er naturligvis nogle varer der er større udbud af end andre.

Specielt indenfor dametøj, børnetøj og herretøj er der rigtig mange outlets i Danmark lige nu.

Du kan dog også finde masser af  kvalitets sportsudstyr i outlet butikkerne fra bl.a. Adidas, Nike og OBI Sports Outlet.

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *