De stribede, de ternede, de sjove – om skjorter til mænd

november 29, 2013 by koekkeneksperten

Hvordan genkender man antihelten i en amerikansk komedie? På skjorten! Skjorter til mænd – og ikke mindst mønstrene på skjorter til mænd – skal være afdæmpede og enkle. Hvis der går for meget Hawaiiskjorte i den, er vi klar over, at noget ikke er helt, som det bør være. Men hvilke signaler udsender de forskellige typer af skjorter til mænd egentlig?

Skjorter til mænd kan overordnet opdeles i 5 forskellige kategorier: De ensfarvede skjorter, de ternede skjorter, de stribede skjorter, de kortærmede skjorter og de ekstraordinære skjorter. Til den sidste hører Hawaiiskjorten og skovmandsskjorten, som næsten er en slags anti-skjorter.

Ensfarvede skjorter

Blandt de ensfarvede skjorter til mænd er især de hvide og de lyseblå meget populære. Den hvide skjorte kan gå til det hele, også til fest, mens rigtig mange mænd foretrækker den spæde blå farve på arbejde. Det kan man forvisse sig om ved et enkelt blik ud over de fleste kontorlandskaber.

Det bliver straks mere vovet, hvis man vælger en ensfarvet skjorte i andre farver. Men det kan give bonus og masser opmærksomhed at iklæde sig en kraftig gul, en knaldrød eller en lyserød skjorte. En ensfarvet mørk eller helt sort skjorte kan være meget stilfuld. Kombinér f.eks. en mørkeblå skjorte med en mørkeblå jakke og et mørkeblåt slips.

Stribede skjorter

Der er en tendens til, at jo bredere striber en skjorte har, desto mere vovet og opmærksomhedskrævende er den. Derfor anses de smalle striber på skjorter til mænd ofte som et mere sikkert valg end de brede. Skjorter med smalle striber kan fint kombineres med brede striber på slipset.

Ternede skjorter

På samme måde som det er tilfældet med de stribede skjorter til mænd, opleves de storternede skjorter mere vovede (og måske mindre seriøse) end de småternede. Jo mere forskellige farverne på de store tern er, desto mere vovede bliver de samtidig. Måske skyldes det, at de derved ”larmer” og gør opmærksom på sig selv på en måde, som skjorter i de fleste tilfælde ikke skal gøre.

Skjorter til mænd udtrykker seriøsitet. Grafiske tryk er derfor også ret sjældne på skjorter. Stort set kun firmaskjorter har et synligt logo, og ofte kun, hvis det skyldes, at medarbejderen har en rolle, hvor han skal være synlig over for offentligheden, f.eks. som vagt eller salgspersonale.

Kortærmede skjorter

Nogle mænd er helt afvisende over for at hoppe i en kortærmet skjorter, men kortærmede skjorter til mænd har faktisk fået en revival, og mange især unge mænd elsker kortærmede skjorter i klare farver. 

Der er noget mere uformelt over en kortærmede skjorter, så brug skj0rten som et supplement til dine T-shirts, og lad endelig slipset blive hjemme, hvis du vælger det mere afslappede look, som følger med den kortærmede skjorte. Se flere forskellige typer skjorter hos REDGREEN


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.