Der er konsekvenser ved at lån penge online

juni 19, 2016 by SorenF

Det bliver lettere og lettere at låne penge online og flere og flere i Danmark er begyndt at benytte sig af dem, når de mangler penge til tandlægeregningen, en ny computer eller anden uforudset udgift. Disse personer er ofte dem, som ikke har en økonomisk forståelse og derfor altid ender uden en krone i lommen når man når slutningen på måneden. Derfor vælger disse ofte at lån penge online, som en sidste udvej. Dette valg gavner dem kun på den korte sigt, fordi det er den lette løsning. Det kan lyde fristende i de fleste øre at låne 5000kr og have pengene indenfor 24 timer og i enkelte tilfælde uden renter. Men hvad gør det, hvis gælden hober sig op, fordi man alligevel ikke kan betale sit lån tilbage inden for det aftale tidsrum?

Herunder vil der, derfor være nogle råd man kan følge, hvis man står og overvejer at optage et lån online.

Sammenlign dine lån

Det første af flere rigtige gode råd, er at sammeligne de forskellige lånetilbud som man får fra låneudbyderne. Lån penge online gør det muligt, selv at skabe sig et overblik. Hvis man vælger at benytte sig af af denne metode, kan du nemt og hurtigt se de forskellige tilbud fra de forskellige låneudbydere, og hvad de hver især tilbyder dig af lån, renter og ÅOP.

Lån kun penge hvis det er yderst nødvendigt!

Noget af det vigtigste vi kan understrege i denne guide er, at man kun skal låne penge online, hvis det er absolut nødvendigt. Det kan være hvis der pludselig opstår en uforudset udgift, som man ikke har budgetteret med og derfor ikke kan betale. Det er derfor ikke en mulighed (for os) at optage et lån online, for at kunne komme med vennerne i byen i en weekend eller få ekstra penge til en omgang weekendshopping. “Dummelån” som de 2 førnævnte bør KUN finansieres af dig selv og bør ikke finansieres af låneselskaber da man i stedet for at have betale 1200kr for et par bukser så har betalt 1600kr når man har betalt renter og ÅOP.

Hvis der opstår en uforudset udgift, kan det dog være nødvendigt at optage et lån for at kunne tilbagebetale sine regninger til fx kommunen, huslejen, tandlægeregningen eller fartbøden. Disse omkostninger kan gøre det nødvendigt at optage et lån, hvis man ikke kan betale disse af rettidigt. Konsekvenserne for både ikke at være i stand til at betale sit lån til låneudbyderne og til de steder man skylder penge kan i sidste tilfælde vise sig at være fatale for din økonomi da de bliver dyrere på hver sin måde. Den ene sørger for at man ender i RKI og den anden ender med at man i sidste tilfælde kan ryge en tur i fængsel

Vær opmærksom på omkostningerne

Hvis du ønsker at lån penge, er det yderst vigtigt, at du er opmærksom på lånets omkostninger. Hvis du blot vælger det første og det bedste lånetilbud, du støder på, kan dette betyde, at du ender med at optage et lån med høje omkostninger.

Det er hos enkelte låneudbydere muligt at få første lån gratis. Dette vil naturligvis ikke være et stort boliglån på flere hundrede tusinde kroner, men vil ofte være et lån på 4.000 kr. Når lånet er gratis, skal det stadig siges, at du selvfølgelig skal betale det beløb tilbage, som du låner.

Det farlige ved denne løsning er, at du kan risikere, at det kan blive vanedannende at optage lån. Det som låneudbyderne håber på er, at du efter at have taget et gratis lån, vil vælge dette selskab som låneudbyder en anden gang. Derfor bør du også være varsom, selvom lånet ikke har nogle omkostninger.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *