Derfor kan personlige mål hjælpe dig med dit vægttab

maj 6, 2014 by Feynman

Vi kender nok alle det med at stå en søndag aften og tænke, at fra i morgen mandag giver vi den hele armen, og så smider vi lige de 20 kg, som vi har haft brug for at smide i lang tid efterhånden. Men inden man får set sig om, så er man i gang med at spise slik, chips, kartofler og sovs igen, og man kommer ikke nærmere sin ideal vægt. Ofte skyldes det, at man ikke har lagt en plan fra starten af. Uden en konkret plan kan det være svært at overskue et langt forløb, som et vægttab jo nu engang er.

Har du ikke nogen overordnet plan for, hvordan du har tænkt dig at gribe det an, så kan det meget let skride, og når der er en dag, hvor man ikke lige overholder sin sunde madplan, så ryger hele vægttabet måske i vasken. Ofte skal der ikke mere end en enkelt dag til at få en mentalt til at give op og kaste sig i kagerne dagen efter, for nu kan det hele jo være lige meget. Hvis du gerne vil opnå et seriøst vægttab, så er det med at lave en masterplan og sætte dig nogle konkrete mål.

Det kan eksempelvis være små delmål, som du kan knokle efter hele tiden. For har du bare det ene mål om at smide 20, 30, 50 eller hvor mange kg du nu engang måtte slås med, så kan det være svært at holde fokus på præmien i den  anden ende. For selvfølgelig kan du jo bare blive ved med at træne og spise sundt, og så skal målet nok komme på et tidspunkt. Men får man ikke de her små sejre, så kan det være meget hårdt rent psykisk at klare sig igennem sådan et forløb.

Så hvis du i stedet deler de 20 kg op i 10 små bider af 2 kg, så er det måske meget mere motiverende at komme af sted til træning lige netop i dag, for du er sgu kun 2 kg fra dit første delmål. Og at indfri et delmål, det kan ofte være med til at redde en rigtig hård og trist uge eller dag. Og indfrier man et delmål, så kan det ofte give et fornyet skud motivation på et tidspunkt, hvor man måske er ved at løbe tør.

Så får man lige en omgang motivation igen, så man er klar til at gå efter det næste delmål. Så de små sejre er vigtige, og hvis du hele tiden bare sørger for at have de her små mål, som du kan jagte konstant, så er der langt større sandsynlighed for, at du kommer hele vejen igennem på den anden side som et tyndere, sundere  og gladere menneske.

Du kan jo starte med at lave små delmål allerede nu, så du ved, hvad du skal kæmpe for i den næste uge, og ikke i de næste seks måneder. Har du brug for yderligere inspiration, har vi skrevet en masse om forskellige slankemetoder og kure på www.godslankekur.dk. Og så må du ellers have god fornøjelse med dit vægttab.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *