Drømmer du om bil?

marts 5, 2017 by abcbuhl

Leder du efter muligheden for at anskaffe en bil?

Mange går med drømmen om at anskaffe sig en bil. Der er også mange overvejelser forbundet med at anskaffe sig en ny bil, såsom hvilket mærke, hvad farve og ikke mindst hvordan den skal finansieres.

Men det er ikke alle, der lige kan se, hvordan de skal gribe den økonomiske situation an, da det ikke er en billig fornøjelse og det hurtigt kan blive uoverskueligt.

Billån

De fleste førstegangskøbere af bil må ud at tage sig et lån. De har ikke lige en masse kontanter at lægge ud eller en gammel bil, de kan sælge og få nogle penge for. Dermed kan et billån gøre dine drømme til virkelighed.

Det er dog altid en god idé at undersøge markedet for alle de mange billån, der bliver tilbudt. Man kan hurtigt fare vild og sige ja til et lån, der rent økonomisk stiller en mindre godt end nogle andre lån. Derfor er det vigtigt at vælge netop det lån, der passer bedst til din privatøkonomi.

Billånets størrelse og løbetid

Størrelsen og låneperioden på billånet kan variere alt efter hvad der ønskes og ikke mindst efter den låneudbyder du vælger. Beløbet kan være lige fra 60.000 kr. og helt op til flere millioner kr.
Lånets løbetid kan være lige fra 2 år og op til 10 år, hvor du har mulighed for at afdrage på det. Inden du vælger lånet til bilen, er det en god idé at tage ind i overvejelserne hvor lang tid, du regner med at skulle have bilen og hvor lang du regner med at køre i den. Derudover bør du tage bilens værdiforringelse i betragtning.

Det er nyttigt at gøre sig ovenstående overvejelser. Hvis du derimod optager et billån, der er længere end bilens levetid, bør du være opmærksom på, at du stadig skal afdrage på bilen, når du engang har skaffet dig af med bilen. Det kan derfor være en god idé at tage et lån, hvis løbetid, passer med bilens levetid.

Renter ved billån

Når du optager et billån, kan lånet optages med to forskellige typer af renter – enten en variabel- eller fast rente. Det er vigtigt at gøre sig overvejelser omkring hvilken type rente, man ønsker.

Variabel rente:
Hvis du optager et lån med variabel rente, kan renten variere fra måned til måned, alt efter om renten stiger eller falder, og du kan dermed ikke være sikker på din månedlige ydelse. Du kan heller ikke vide dig sikker på hvad billånet i sidste ende vil koste sig.

Fast rente:
Hvis du vælger denne type rente, så vil den månedlige ydelse altid være den samme. Det har ingen betydning om renten stiger eller falder, den vil altid forblive den samme. Dermed er fastforrentede lån også som udgangspunkt dyrere, da den stabilt er på det samme niveau hele tiden. Til gengæld kan du ikke få gavn af et evt. rentefald.

 


1 kommentar »

  1. Ophuggerne siger:

    Det er en rigtig god gennemgang af de forskellige lånetyper til bil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *