Er du god til Excel? Så kan du tjene kassen på disse 3 jobs

maj 7, 2015 by kpmrja

I dag er Microsoft Excel højest sandsynligt den mest brugte firmasoftware på markedet. Den har en bred vifte af applikationer, fra simpel dataudregning til kompleks problemløsning, som bruges til vigtige virksomhedsbeslutninger. Derfor er det grønne varemærke ”X’et” for Excel et synonym for penge, da dataene, der udregnes på Excel-arkene, ofte skal koges ned til kroner og øre i profit.

Microsoft vurderer, at omkring 5-10% af Excel-brugere bruger programmets mere komplekse funktioner til at få en forretningsindsigt, og disse formel- og funktionsguruer kan betragtes som en slags programmører. Det er ikke nogen overraskelse at disse ”Excel-programmører” tjener mere end deres kolleger.

Så, hvis du kan lide at løse problemer, analysere data og tjene mange penge kan du studere og blive en Excel power bruger. Her er seks karrieremuligheder, som kræver omfattende brug af Microsoft Excel, og et glimt af hvad disse folk laver i det populære regnearksprogram.

Bankinvesteringsanalytiker

Startløn: +380.000
Bankinvesteringsanalytiker er en af de mest eftertragtede karrieremuligheder for studenter.

Lige siden bogen “Liar’s Poker” blev udgivet i 1989, er positionen som analytiker i investeringsfirmaer muligvis det mest eftertragtede job for nye studenter. En karriere inden for investering er en garanti for en solid indkomst resten af livet. En bankinvesteringsanalytiker laver mange ting, men typisk bruger de det meste af deres tid på at arbejde med fusioner og opkøb eller børshandel. Hvert salg kræver en drejebog for at overbevise klienterne til at tro, at det er en god handel, og det er ofte analytikerne der laver det meste af drejebogen. En stor del af det bliver regnet i Microsoft Excel, hvor analytikere tager information fra regnskaber med resultatopgørelse og balance og sætter det ind i transaktionsanalyser, virksomhedsovertagelse, værdiansættelse og pengestrømsmodeller.

Udover at lave beregninger bruger analytikere også tid på at lave grafer af deres beregninger, så de kan sættes ind i PowerPoints og Word dokumenter. Pengene er gode, men arbejdet kan være hårdt. Det er lettest at blive analytiker, hvis du kommer lige fra skolen. Men, hvis du vil lave et karriereskift, kan det være en fordel at søge efter et butik-investeringsfirma.

Marketing

Startløn: +332.730

Marketingfolk har fået en større rolle efter internettets fødsel.

Marketing er et felt, som har gennemgået en omfattende digitalisering over de seneste ti år. Derfor har marketingfolk udviklet sig i forskellige retninger: Nogle er meget kreative, mens andre er mere analytiske. Ligegyldigt hvilken slags man er, er marketing en sjov og spændende karriere, hvor Excel har en masse at sige.

Traditionelt var det marketingfolkenes job at finde nye markedsmuligheder og formidle varens værdi. I begge områder er Excel praktisk. Skal man finde nye markedsmuligheder, er Excel et fantastisk værktøj til analyse af resultater fra markedsundersøgelser og til at afdække nye muligheder. Skal man formidle varens værdi til kunder, og ikke mindst interne interessenter, er visuel formidling en god idé i form af skemaer og Excel-grafer. Det er en god måde at kommunikere internt og med kunder på. Til sidst, i online marketing er data essentielt for områder som SEO eller Conversion optimization, som fremmer firmaets salg online.

Administration

Startløn: +272.838

Direktører kontrollerer budgetter og ressourcer og sikrer at projekter færdiggøres til tiden.

Det er ingen overraskelse, at der er en masse direktører, som ønsker at lære at bruge Excel. En direktør kontrollerer altid og planlægger forskellige aspekter i virksomheden, alt fra inventar og menneskelig kapital til ressourcer og budgetter, og meget af dette kan klares i Excel. Managere bliver indblandet i alle typer opgaver – finansielle beregninger, dataanalyse, markedsanalyse og finansieringsoversigter – samt projektstyring, som dækker ressourcer, arbejdskraft og lagersporing. Direktører bør være de ultimative Excel power brugere

Derfor: Lær Excel, tjen mange penge!

Disse jobs og karrierer er kun toppen af isbjerget. Der er tusindvis af funktioner og formler tilgængelige i Microsoft Excel, som kan gøre organisering og tolkning af data lettere. Alle firmaer er forskellige, og de kan alle bruge Excel til at afkode vigtige målinger inden for deres område. Derfor er der et næsten uendeligt antal jobs, hvor Excel-viden er godt at have.

Kort sagt, hvis du ved, hvordan man bruger Excel og skaber værdifulde indsigter i dit firma, vil du være en værdfuld medarbejder, og kan forvente at blive aflønnet derefter. Det er svært at blive en Excel power bruger på én nat, men du kan lære det grundlæggende på én dag via online Excel-kurser. Hvis du ønsker at lære nogle mere avancerede funktioner, er der nogle gode Microsoft Excel-kurser tilgængelige. Så, skynd dig, vælg et kursus og lær Excel (Microsofts blog er et godt sted at starte)!


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.