Er proteinpulver overhovedet pengene værd?

marts 17, 2012 by AOvergaard

Hvis du på et tidspunkt har været nede at træne i et fitnesscenter, så har du med garanti set nogle af de store fyre gå rundt med nogle drikkedunke med noget farvet stads i, proteinpulver. Men hvad gør proteinpulver overhovedet godt for? Er det nødvendigt for at blive stor og stærk? Og er det pengene værd?

Gør proteinpulver dig stor og stærk?

Det hurtige og rigtige svar på det spørgsmål er nej. Proteinpulver gør dig ikke bare stor og stærk i en ruf. Det kræver benhårdt arbejde fra din egen side af. Proteinpulver er heller ikke en forudsætning for at blive et stort hus.

Faktisk så kan du blive mindst lige så stor uden at indtage pulveret samtidig med, at det nok endda ville være bedre for din sundhed at spise “rigtig” mad. Grunden til det er, at proteinpulver, som navnet antyder, stort set kun indeholder protein. I rigtig mad får du for uden protein også vitaminer, mineraler og andre essentielle næringsstoffer, der er vigtigt for dit helbred og faktisk også din evne til at vokse dig stor og stærk. Ja, grøntsager kan faktisk også have noget at sige, når du prøver på at blive større!

Hvad gør proteinpulver så godt for?

Det korte svar er: Det hjælper dine muskler til at vokse sig større og stærkere. Men for at det ikke skal blive alt for uigennemsigtigt, så lad mig lige uddybe lidt. Når du træner dine muskler, så går de faktisk lidt i “stykker” og for, at de kan opbygge sig selv igen og blive større og stærkere, så har de brug for protein. Man kan altså sige, at protein er kroppens og musklernes byggesten. Og her kommer proteinpulver ind i billedet. Du skal nemlig have en hvis mængde protein hver dag for at dække dit daglige protein behov. Man siger gerne, at man skal bruge 2g protein per kropskilo. Altså, vejer du 70kg har du brug for omkring 140g protein daglig. Med den viden kan du nu finde ud af, hvor meget protein du dagligt får og se, om du måtte have brug for proteinpulver i din dagligdag.

Er proteinpulver pengene værd?

Well, det kommer ret meget an på din situation. Synes du, at det er for tidskrævende og for dyrt at spise rigtig mad dagen lang for at dække dit daglige behov for næring, så kan proteinpulver i høj grad være pengene værd. Har du regnet dig frem til, at du heller ikke får nok protein hver dag, ja så er der en ekstra pil i retningen mod, at proteinpulver er pengene værd. Gør op med dig selv, hvad du synes!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *