Erstatninger og SKAT

august 30, 2014 by jjdenmark

Er din erstatning skattepligtig?

Står du og skal have en erstatning efter den ene eller anden ulykke du skulle have været udsat for, så er det ikke lige så nemt som man tror. Som regel sidder man som skadeoffer og er fuld af smerte og forvirring over det hele og det at skulle til at have en erstatningssag kørende kan virke helt uoverskueligt.
For det første skal man igennem en meget lang og sej erstatningsproces sammen med et eller flere forsikringsselskaber, dette kan i de fleste tilfælde trække ud i langdrag og mange opgiver deres kamp, men det er vigtigt at holde fast på sine krav om erstatning. Sørg for at sætte dig godt ind i dit sags forløb, det er vigtigt du ved hvad de taler om de kære forsikringsselskaber, læs læs og læs dig til det meste på nettet her kan du finde svar på de fleste af dine spørgsmål vedrørende erstatninger, krav og love.

 

Det er altid en god ide, at få Advokat bistand i erstatningssager, da forsikringsselskabet her er din modpart. De har en økonomisk fordel ved at give dig så lidt erstatninge som  muligt, og du vil naturligvis gerne have det modsate, det er jo dig der skal leve med smerter og gener resten af livet.
Der findes en del specialister på området, men specielt en hjemmeside kan anbefales, hvor du kan læse nyttige oplysninger, den hedder Trafikuheld-erstatning.dk

Alle lovgivninger ligger frit på nettet og kan derfor findes og læses igennem. Lad dig ikke gå ned, fordi forsikringsselskaberne beder om en eller flere speciallægeundersøgelser, det er de nød til for at fastsætte hvad du skal have og har krav på i erstatningssagen. Og sidst men ikke mindst hav tålmodighed, det er en lang proces der tager tid, din sag er måske ikke den der ligger øverst i deres bunker, der kan være hundred sager der ligger og venter på en afklaring. Med alt dette på plads, vil du her kunne læse lidt om SKAT, der kan være en jungle for de fleste, erstatning, penge for svie og smerte, tabt erhvervsevne m.m. endelig kommer ind på kontoen, det er nemlig så snedigt at noget af det er skattepligtigt og andet af erstatningen skal du ikke betale SKAT af.

Når et forsikringsselskab skal udbetale din erstatning, vil nogle forsikringsselskaber være så søde at oplyse dig om der er tale om et skattepligtigt beløb, og husk et skattepligtigt beløb vil altid blive indberettet til SKAT, men du kan ikke altid regne med dit forsikringsselskab fortæller dig det, det er dit og kun dit ansvar at du har sat dig ind i tingene og har læst om det, så du ved hvilke typer erstatning der skattepligtige . Her er listet op for dig, hvad der er skattepligtigt og ikke skattepligtigt. Det vil give dig et bedre og nemmere overblik.

Skattepligtig erstatning eller skattefri?

Et beløb der udbetales til medicinudgifter, skal der ikke betales SKAT af
Udgifter til fysioterapeuter eller anden betalt for for behandling som du får erstattet, skal der ikke betales SKAT af
Erstatninger til udgifter forbundet med transport i forbindelse med dine behandlinger, skal der ikke betales SKAT af
Erstatning/godtgørelse for svie og smerte skal der ikke betales SKAT af
Erstatning/godtgørelse for mén grad skal du ikke betale SKAT af
Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste er altid skattepligtigt og vil blive indberettet til SKAT
Erstatning for tab af erhvervsevne skal du ikke betale SKAT af

Dog skal du være opmærksom på, at renter af godtgørelse/erstatning for svie og smerte samt varigt mén skal du betale skat af, og dette vil blive indberettet til SKAT. Det er vigtigt du ved, at alle renter altid er skattepligtigt indkomst – og det gælder alle renter der udbetales. Du skal ligeledes også være meget opmærksom på at erstatningen for tabt arbejdsfortjeneste altid er skattepligtigt, det er nemlig her mange ryger i skatte fælden, hvis dit forsikringsselskab ikke har forklaret dig reglerne om SKAT ordenligt eller helt har valgt ikke at sige det til dig. Det er faktisk en rigtig god ide at gemme lidt af den udbetalte erstatning til betaling til SKAT, tit er der rettelser der kan give dig et skattesmæk, og det vil derfor være en god ide at have penge til at stå så man kan få betalt skattefar tilbage hvis der skulle være et skyldigt beløb.
Hvem der betaler din erstatning, kommer helt an på ulykken. Hvis du kommer til skade i et trafikuheld er det et objektivt ansvar, det betyder at det er den lovpligtige ansvarsforsikring på modpartens bil eller hvilke køretøj det nu måtte være, som skal betale erstatning for skaden. Det har på igen måde nogen betydning hvem der er skyld i ulykken. Hvis det er en soloulykke, det vil sige kun dig der er indblandet og kun dig der har ført bilen, har du ikke den samme mulighed, da der jo så ikke er nogen modpart. Her kan du dog været dækket af en førerpladsdækning igennem dit forsikringsselskab. Herudover findes der en erststningsordning for skader hvor du eventuelt bliver påkørt af en flugtbilist, der ikke har en lovpligtig ansvarsforsikring, den erstatning skal søges via DFIM som står for Dansk forening for international motorkøretøjsforsikring

Læs mere om erstatning og sagsforløb her


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *