Få skrevet testamente – inden det er for sent

november 3, 2016 by Kim Kristensen

Det at skrive et testamente er ikke noget der går igennem hovedet på os til hverdag. Testamente er først noget som folk overvejer når de mener det er nødvendigt. Der kan være flere oversager det til. Testamente er jo først noget der skal bruges når jeg skal herfra og der er jo længe til endnu. Men der endnu ting vi ikke selv bestemmer og det er bl.a. hvornår vi forlader denne verden.

Man har hørt masser af gange at familiemedlemmer, som har været de bedste venner, pludselig ikke taler længere fordi de er blevet uenige omkring arv. Det er I forvejen en tid hvor man er følelsesmæssigt påvirket. Hvis man så oveni skal diskuterer om ejendele som har affektionsværdi for flere familiemedlemmer tilspidses situationen.

Fordeling af arven

Det skal også skrives testamente hvis man ønsker sine formue fordelt anerledes. Såfremt man eventuelt ønsker at andre i om familien eller nogen udenfor familien skal nyde godt af ens efterladte formue.

Testamente uundværligt i papirløst forhold

Hvis man er en af dem som lever i et papirløst forhold er det særdeles vigtigt at få oprettet et testamente. Såfremt man uventet falder bort, står den anden part i forholdet nemlig rigtig dårligt stillet. Såfremt man er på ægteskab nummer to med dine og mine børn er der i den grad også ting som skal tages stilling til. Det er meget nemmere for alle at tage stilling nu end efter det er for sent. Et eksempel kunne være at man er gift med en person som har børn fra et tidligere ægteskab. Hvis den person falder bort kan børnene gøre krav på 50% af arven. Det kan godt være svært, hvis der f.eks. er et hus involveret. I værste fald skal man så sælge sit hus.

Alt for mange har ikke testamente

At tale om døden er for mange et tabu. Derfor er det ikke mange danskere der har skrevet et testamente, nærmere bestemt 300.000. Det giver rigtig mange der har undladt at tage højde for hvad der sker når vi dør. Det betyder at det skønnes at arv for 100 milliarder kroner ikke havner hos dem som man regner med.

Skriv testamente for familiens skyld

At oprette en testamente er ikke for ens egen skyld, men for de efterladte. Det kan godt føles mærkeligt at man skal side og tage stilling til hvem der skal have sine ejendele, når man ikke længere er her. Men for familiens skyld er det en god gerning. Der kan være flere grunde til at skrive testamente. Og der er ikke noget der hedder i god tid. Det handler om at få det gjort så hurtigt som muligt.

Læs mere om at skrive testamente her


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *