Opvarmning af sommerhuse

november 3, 2016 by Scanheat

Sommeren er over os, og selvom, at vi er gået ind i kalenderhalvåret hvor der gerne skulle være høj solskin og strandsand mellem tæerne, så er det desværre meget koldt, vådt og blæsende.
Dette betyder samtidig, at solens stråler ikke rigtig har haft mulighed for at opvarme de danske sommerhuse inden de tages i brug i de populære ferieuger.

En god og billig løsning på dette er en varmepumpe til sommerhuse.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et enkelt, effektivt og energivenligt apparat, som der har en lang række fordele, men samtidig også en lang række økonomiske fordele, når det gælder om at få opvarmet sit sommerhus. Når man vælger at opvarme sit sommerhus med en varmepumpe, så generer de bedste varmepumper tre gange så meget varme, end varmepumpen selv forbruger.

For at sætte dette målestoksforhold i et økonomisk perspektiv, så vil det svare til, at hvis ens el pris ligger på cirka kl. 2,11 pr. kWh, så udgør forbruget for en varmepumpe kun 70 øre pr. kWh.

Fordele ved en varmepumpe i sommerhuset

Udover de økonomiske fordele ved en varmepumpe, så sørger varmepumpen også for, at sommerhusets og dets vandør holdes frostfrit – dette gælder ligesom ved andre opvarmnings former. Samtidig så sørger en varmepumpe også for, modsat af en brændeovn, at temperaturen bliver mere komfortabel og mere ensartet. Opvarmningen og de mere konstante temperaturforhold påvirker naturligvis også, at man formindsker chancen for dårlige lugte, og at indeklimaet bliver bedre, end hvis man for eksempel kun havde tændt op i brændeovnen engang imellem. Nogle typer varmepumper har indbygget filtre, der kan reducere mængden af fugt, skimmel samt allergi-fremkaldende stoffer – dette gælder uanset om det er i sommer- eller vinterperioden.

Ulemper ved at anvende en varmepumpe i sommerhuset

Der er ikke mange ulemper ved at anvende en varmepumpe i sommerhuset, men det skal dog siges, at hvis man har et større sommerhus, så kan varmepumpen have svært ved at fordele varmen til alle rum. Samtidig så leverer varmepumper ikke varmt forbrugsvand. Dog kan man investere i en brugsvands varmepumpe, som der er en god og energivenlig erstatning i forhold til en elektrisk vandvarmer.

Gode råd til opvarmning af sommerhus

Hvis du har et sommerhus med et relativt højt energiforbrug, og som du anvender både i forår-, sommer- og efterårs sæsonen, eller blot to af sæsonerne, så kan det sagtens svare sig at investere i en varmepumpe til sommerhuset.

Hvis du ønsker at investere i en varmepumpe, så sørg for at invester i en varmepumpe, hvor temperaturen kan reguleres – og helst til 10 grader eller deromkring, så sommerhuset kan holdes frostfrit om vinteren, og dermed forebygge skader på vandrør, mur m.m.

Nogle varmepumper har det med at støje en del. Dette kan både være til gene for både beboere, men også til gene for de omkringliggende naboer. Sørg for at få en demonstration af varmepumpen uden baggrundstøj, hvis det er muligt.

Sidst, men ikke mindst, så er det en fordel at lade en autoriseret installatør, opsætte varmepumpen i sommerhuset.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *