Hvilke funktioner har flådestyring?

juni 13, 2013 by Skrible

De forskellige virksomheder, der sælger flådestyring, lover alle meget forskelligt i forhold til hvad deres systemer kan. I virkeligheden kan dette gøre det svært at overskue hvad man som kunde egentlig skal forvente at et flådestyringssystem.

Dette er en liste over de funktioner, man som kunde skal forvente, det det flådestyringssystem man investere i skal have:

En selvfølge er naturligvis at flådestyringssystemet har integreret en positionsvisning. Der er forskel på hvor nøjagtigt dette er, men de bedste system kan vise en bils placering med en nøjagtighed på 1 m.

Flådestyringen skal ligeledes kunne vise de ruter bilen har kørt og kunne lagre disse ruter.

De moderne flådestyringssystemer kan ligeledes beregne den forventede ankomst for bilerne, når destinationen er indtastet. At systemet er i stand til at fortælle ETA eller estimated time of arrival, er en stor fordel i forhold til kundeservicen. Med ETA vil kontoret være i stand til at fortælle kunden, hvornår medarbejderen vil ankomme til jobbet, hvis der skulle opstå forsinkelser.

Er I en virksomhed, der tilbyder levering af varer, kan mange flådestyringssystemer ligeledes tilbyde sporing af leverancer. Dette betyder, at kunden kan sidde derhjemme og følge med i, hvornår der pakke ankommer.

Det er ligeledes norm, at flådestyringssytemer kan registrere hvornår en bil kører og hvornår den holder stille. Dette giver en præcis dokumentation af hvor lang tid medarbejdere bruger på kunder, frokostpauser og transport.

Eftersom flådestyringssystemer anvender gps-teknologi, er det også kun naturligt, at systemer kan tilbyde kvalitetsnavigation til den, der kører bilen. Her skal chaufføren kunne vælge enten at køre den korteste eller hurtigste vej.

Et nyttigt værktøj er desuden, at flådestyringen har integreret et system til at modtage skriftelige beskeder. Her kan man enten sende beskeder til den enkelte vogn eller sende en fællesbesked ud til alle vogne.

En vigtig del af flådestyringen er, at det er et vigtigt værktøj til dokumentation. Dette inkluderer også en form for dokumentation, der kaldes POD eller proof of delivery. POD er en registrering af, at chaufføren har nået leveringsadressen og er dermed en dokumentation af at leveringen er foretaget. Dernæst kan fakturaen udskrives til kunden. Udskrivningen af fakturaen vil derfor ske som en integreret del af virksomhedens planlægningssystem.

Det er vigtigt at systemet er overskueligt. Derfor skal adressekodningen foregå så nemt som muligt. Det mest populære er her at det sker med standard geokodning eller GIS.

Det er ikke svært at finde et godt flådestyringssystem – man skal bare vide, hvad man leder efter. Hvis man har prioriteringen i orden og har sat sig ind i de muligheder, der er med flådestyring, så går man ikke helt galt i byen.

Læs mere om flådestyring på dette link.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *