Grundlæggende om løbetræning

januar 29, 2013 by JonathanHansen

Løb er en af de mest anvendte måder at dyrke motion på. Når man først har købt nogle gode løbesko, så er man i bund og grund klar til at løbe en tur. Det kræver ikke mange penge at anskaffe sig det udstyr, som det kræves at man har når man skal løbetræne. Det er selvfølgelig muligt med løb, lige så vel som andre sportsgrene, at købe ekstra udstyr, som giver dig en fordel på den ene eller anden måde. Inden for løb kan du blandt andet købe løbebriller, løbehandsker, løbetøj og løbeudstyr såsom pulsure.

Men dette udstyr er ikke påkrævet, når du starter ud med at løbe. Du kan sagtens løbe en tur, iført normalt tøj og et par løbesko. Hvis du træner op til at gennemføre et maratonløb, anbefales det meget, at du investerer i noget løbeudstyr, og de helt rigtige løbesko, da maraton distancen er 42.195 meter. Hvis man får ondt i fødderne, fordi ens løbesko ikke er optimale til ens løbestil, så bliver det nogle lange, og uudholdelige 42.195 meter.

Hvis du er relativ ny indenfor løb, så kan det kun anbefales, at du downloader applikationen Endomondo. Den giver dig en masse fede features, som hjælper dig, både under din løbetur og efter. Flere professionelle løbere, anvender også denne applikation når de løber – den findes både i en gratis og betalt udgave, til både Android, iPhone og Windows Phone.

Når du skal finde løbesko, er der en række mærker, som dominerer markedet. Asics og New Balance er to af de store spillere, som du med garanti kommer til at støde på, når du leder efter løbesko. New Balance og Asics løbesko er en fornøjelse at løbe i. Adidas stifter du nok også bekendtskab med, og muligvis også mærket Brooks. Hvis du er helt blank indenfor løbesko, så kan Asics løbesko klart anbefales. De har et bredt sortiment, som består af løbesko der passer til alle løbestile, og som samtidig er komfortable.

Brooks fokuserer udelukkende på løbeudstyr, og derfor er deres løbesko også lidt dyrer end de konkurrerende mærker. Brooks løbesko er også svære at få fingrene i, da de ikke sælges i særlig mange små sportsbutikker i Danmark. De sælges udelukkende i større butikker.

Det er vigtigt, at du vælger et par løbesko, som passer til din løbestil. Hvis de ikke passer til den måde du løber på, kan du ende med at få større løbeskader. Opvarmning er i den forbindelse også vigtigt, for at forebygge de mest basale skader i forbindelse med løb.

Opvarmning er generelt en vigtig faktor indenfor sportens verden. Hvis du selv løbetræner, skal du ikke undervurdere vigtigheden af, at varme godt op, så du får gang i alle muskler og led. Det er også vigtigt at du starter roligt ud, på de første par kilometer af din løbetur. Det er også en fordel at bruge armene når du løber. Få gang i så mange muskler i kroppen så muligt, så du er varm og kan løbe din rute bedst muligt.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *