Guide til hurtige lån – er det en god idé?

juni 19, 2016 by Ismanden82

På nettet vrimler det med muligheder for hurtige lån. Hele tiden dukker nye selskaber op, og for mange kan det være svært at modstå fristelsen for de nemme penge.

Spørgsmålet er dog, om det ikke nogle gange er for nemt? Om mennesker ikke ledes i fordærv, fordi de liiige mangler lidt penge til den nye smartphone, rejse eller andet.

Derfor får du her en hurtig og nem guide til de nemme hurtiglån.

Hvad er et hurtiglån?

Som navnet antyder, er et hurtiglån et lån, der kan opnås hurtigt. Derfor er de i de fleste tilfælde at sammenligne med kviklån. Ved disse type lån forstås et lån, der:

 • Bliver hurtigt udbetalt til din konto
 • Har en kort løbetid – det vil sige en måned som oftest
 • En relativ høj rente – dog er der ofte mulighed for at få første lån gratis

Hvad er renten på de hurtige lån

Ved definitionen kviklån er renten, som før nævnt, relativ høj. Når der siges relativ høj, er det i sammenligning med de “traditionelle” forbrugslån. Renteforskellen skal ses i sammenhæng med lånets løbetid. På de traditionelle forbrugslån er løbetiden minimum 1 år, mens de på kviklån oftest er på 1 måned. Det betyder, at renten på kviklån har en kortere løbetid, og når denne ganges ud så den svarer til det traditionelle forbrugslån, så fremstår den således højere.

Mange kviklånsfirmaer ønsker dog en anden måde at sammenligne lån på, da du ikke nødvendigvis betaler mere i omkostninger for et lån på 5.000 kr. om du betaler over 1 måned frem for 1 år.

Pas på med at tage disse lån

Når låneselskaberne reklamerer med deres hurtige lån, er det helt tydeligt, at de appellerer til kundernes følelser og behov for lir i tilværelsen.

Især for unge mennesker kan det være svært at sige nej til de gode lånetilbud. For det betyder jo meget at have den nyeste iPhone, Macbook eller ur. Det giver status og popularitet, og derfor er det hurtig vej til “succes” at låne sig til de nyeste produkter..

Det store problem for de unge mennesker er, at de ikke forstår konsekvenserne af et lån. Så langt er de ganske enkelt ikke i deres udvikling. Derfor havner mange af dem i problemer som fører til det ene lån efter det andet.

Derfor: Tag kun et lån, såfremt du ved, du kan overskue de økonomiske konsekvenser.

Hvad er konsekvensen?

Den “ultimative” konsekvens ved at tage lån, man ikke kan overskue, er, at du havner i RKI. Når dette sker går det ud over dit familieliv, job og selvtillid. Du får svært ved at sove, fordi du hele tiden tænker på, hvordan du skal komme ud af saksen.

Udover det, så kan du heller ikke få lov til at låne til bolig eller tegne forsikringer.


2 Comments »

 1. Kenny Holgersen siger:

  Det er altid en god ide at indhente lånetilbud fra flere banker, for at sikre at man har et sammenligningsgrundlag når man skal vurdere om renten er høj eller lav.

  Min bror bruge https://lendme.dk forleden. Han fik desværre ikke nogle tilbud, men det var meget smart at han med bare en ansøgning, søgte hos flere banker på en gang.

 2. Jeg synes der har været meget negativ omtale på nettet og i tv2 fyn omkring de her smarte låneportaler med flere tilbud – jeg har som regel bare sammenlignet lånselskaberne med hinanden på sider som https://kvikko.dk/ (tilfældig side fra google)

  Det har virket fint for mig de gange jeg har manglet penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *