Halloween når nye højder

marts 25, 2014 by Karen

I 2013 opleve den danske festbrance et boom af salget af festartikler og bordpynt til Halloween, mange havde ikke givet den nye trend mange chancer, men danskerne har taget den amerikanske højtid til sig og vælger i dag at fejre en uhyggelig fest med vennerne. For bare 13 år siden, var der ikke mange i Danmark der kendte til Halloween, men det er ændret nu. Danskerne har taget godt imod det amerikanske fænomen og i dag fejres Halloween i mange af de private hjem og til store arrangementer rundt omkring i Danmark. Men hvorfor er Halloween pludselig blevet en populær festdag og hvad laver man til en allehelgensaften i selskab med sine venner?

Klik her og se et bredt udvalg af Halloween bordpynt

Halloween før og nu

Det er blot 15 år siden at Tivoli i København åbnede dørene for deres første Halloween arrangement. Siden da er haven årligt blevet udvidet med boder, åbne forlystelser samt masser af pynt i form af græskar og orange farver, når Halloween er blevet fejret. Flere tusinde besøger hvert år haven i efterårsferien for at se de mange dekorationer, lys og få sig en (u)hyggelig dag. Detailhandlen har siden fulgt trop og oplevet et voksende marked indenfor traditionen, hvilket har gjort at mange butikker pynter deres butiksvinduer i orange og sorte nuancer, og hos de fleste kan man købe alt fra kostumer, bordpynt og alternativ kost til en rigtig allehelgensaften middag på Halloween manér. Halloween er de voksnes fest og i forhold til fastelavn har festen i oktober masser af kant og mystik. Nogle går all in og invitere til en Halloween tema fest, hvor gæsterne skal komme udklædt, andre tager den lidt mere med ro og pynter op i hjemmet i orange og sorte farver.

Fest i den kedelige årstid

Årsagen til at Halloween er gået rent ind hos de danske forbrugere skal ses i lyset af årstiden. Slutningen af oktober er bestemt ikke den mest spændende tid på året – bryllupperne og sommerfesterne er forlængst afsluttet og der er stadig en rum tid til jul og nytår og netop her dukker Halloween op og dækker behovet for en fest. Og vi danskere elsker jo fest. Halloween kan arrangeres indendørs med masser af stearinlys, græskar og Halloween pynt skal selvfølgelig være pyntet i orange og sort. Maden kan videreføres til temaet med græskarsuppe, kastanjer og sjove røde drinks. Bordet kan f.eks. pyntes med efterårets blade, edderkoppespind, sort bordløber og selvfølgelig masser af fyrfadslys og store hvide bloklys.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.