Hvad skal man kigge efter, når man køber brugt bil?

marts 13, 2014 by Kim Kristensen

Der er ikke noget nemt svar på ovenstående spørgsmål, men der er alligevel nogle gode tips, som du kan have i baghovedet, hvis du er på jagt efter en brugt bil. Der er nemlig flere faktorer der afgør, om en brugt bil er et godt køb. Nedenfor gennemgår vi flere gode tips, som du bør overveje, før du kaster dig ud i at købe en brugt bil. Hvis du bruger tid på at sætte dig lidt ind i emnet og researche inden dit køb, har du den bedste mulighed for at finde den rigtige brugte bil til dit behov og gøre et godt og fornuftigt køb, som du bliver glad for i længden.

Hvilke faktorer skal man kigge på ved brugt bil?

Som sagt er der mange ting, der skal med i overvejelserne, når du skal købe brugt bil. Bl.a. skal du overveje:

–          Afgifter

–          Benzinøkonomi

–          Værditab

–          Pris for reparationer og reservedele

Og når det kommer til de ovenstående faktorer, er der relativt stor forskel fra bilmodel til bilmodel. Desuden er der nogle andre ting, som skal overvejes, og som afhænger af dine specifikke forhold: hvor meget skal du køre og er det primært korte eller lange ture? Skal bilen bruges af én person, eller skal der være plads til hele familien? Og hvilket ekstraudstyr vil du gerne betale lidt ekstra for at få?

Lån og forsikring

En af de store udgifter, når du skal til at være bilejer – og en udgift der især kan være stor på lidt ældre bilmodeller – er lån og forsikring. Visse biler, særligt i luksuskategorien, kan være ekstremt bekostelige at forsikre, og finansieringstilbud kan også afhænge af, hvilken bilmodel du ønsker dig. Indhent altid mindst 3 lånetilbud og fokuser på ÅOP, som fortæller dig om dine reelle årlige udgifter ved lånet. Vær også opmærksom på, at de mindre biler ofte er billigere at forsikre, og da de samtidig som regel koster mindre i afgifter og kører længere på literen, er de en god løsning, hvis du leder efter en bil og har et begrænset budget.

Hvor køber man en brugt bil?

Når du køber en brugt bil af en privat, er prisen gerne lidt lavere, end hvis du køber hos en forhandler. Til gengæld har du ingen garanti, og populært sagt, er det lidt som at købe katten i sækken. Det kan altså absolut ikke anbefales, hvis du er uerfaren eller lidt i tvivl om, hvad du skal kigge efter. Hav som minimum en med dig, der ved, hvad han taler om. Mere sikkerhed får du ved at købe hos en forhandler af brugte biler som f.eks. Terminalen.dk, og det er da også det, de fleste vælger, når de skal ud at købe brugt.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.