Flad mave ? Sådan gør du

marts 15, 2014 by jjdenmark

 

En flad mave er både sundere og mere funktionel end en tyk og utrænet mave. Men den rette træning er ikke alt. Kosten er mindst lige så vigtig som gode øvelser, hvis du vil være sikker på en flad mave.
Der er forskellige madvarer, som menes at have en slankende og opstrammende effekt.

Mandler:
Opbygger muskler og reducerer trang til søde sager. De forebygger fedme, hjertesygdomme, muskeltab, rynker, kræft og forhøjet blodtryk.

Bønner og andre bælgfrugter:
Opbygger muskler og hjælper med at forbrænde fedt og regulerer fordøjelsen. Bønner og bælgfrugter forebygger fedme, tyktarmskræft, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk.

Spinat og andre grønne grøntsager:
Neutraliserer frie radikaler (molekyler, der fremskynder aldringsprocessen). De forebygger kræft, hjertesygdomme, fedme og knogleskørhed.

Mejeriprodukter:
Opbygger stærkere knogler og fyrer op for vægttab. De forebygger knogleskørhed, fedme, forhøjet blodtryk og kræft.

Havregrød:
Øger energien, reducerer kolesteroltallet og fastholder blodsukkeret. Den forebygger hertesygdomme, diabetes, tyktarmskræft og fedme.

Æg:
Opbygger muskler og forbrænder fedt. Æg forebygger også fedme.

Kalkunpålæg:
Opbygger muskler og styrker immunforsvaret. Det forebygger ligeledes også fedme.

Fuldkornsbrød:
Forhindre kroppen fra at lagre fedt. Det forebygger også fedme, kræft, for højt blodtryk og hjertesygdomme.

Olivenolie:
Sænker kolesteroltallet og styrker immunforsvaret. Det forebygger desuden fedme, kræft, hjertesygdomme og for højt blodtryk.

Bær:
Beskytter hjertet, styrker synet, forbedrer balancen, koordinationen og korttidshukommelsen. De forebygger derudover også hjertesygdomme, kræft og fedme.

En flad mave er en vigtig del af en stærk kerne, dvs. ryg, mave og mellemgulv, og en stærk kerne er afgørende for din styrke og dit generelle velbefindende. En stærk kerne giver færre rygproblemer, bedre præstationer i fitnesscentreret, til sport og i dagligdagen samt en bedre holdning. Så der er et godt alibi for at fokusere på den flade mave.

Det er faktisk muligt at få en flad mave helt uden at træne maven. Det afgørende for, om dine mavemuskler kan ses, er ikke, hvor meget du træner dem, men derimod din fedtprocent!  Det kommer derfor an på, i hvor udbredt grad du har fedt på maven. Selv om dine kostvaner og din fedtprocent er afgørende, er det stadig vigtigt at træne rigtigt. For de fleste er det urealistisk med en meget lav fedtprocent. Derimod kan flertallet relativt nemt få stærke mavemuskler og en fornuftig fedtprocent. Den mest markante muskel, når det gælder maven er den store, lige mavemuskel. Det er den, der hos nogle bliver til et ”vaskebræt”, fordi de sener, der går på tværs, ”skærer” den over i flere dele. Den er afgørende for den flade mave, men det betyder ikke at du udelukkende skal gå efter den.

I stedet for at lave 100 mavebøjninger, hver gang du træner for at få en flad mave, er det mere effektivt at træne komplette øvelser som squats, planken, armbøjninger eller kropshævninger. I disse øvelser træner du en lang række muskelgrupper i én øvelse, mens alle mavemusklerne og flere af rygmusklerne har en stabiliserende rolle. De arbejder faktisk hårdt, og du får en god, afbalanceret træning. Så kan du supplere med mavebøjninger og andre kerneøvelser, især for ryggen.
Mangler du hjælp, så book en time hos en personlig træner, så du kan få et rigtigt program.


For at få mest muligt ud af din mavetræning, er der en række forholdsregler, som du kan vælge at holde dig til for at fjerne fedt på maven og få en flad mave:


Kombinér styrketræning og aerob træning
Mavebøjninger kan ikke forbrænde fedt på maven. For at få de bedste resultater er det vigtigt både at styrke dine muskler, herunder mave og ryg, og brænde nogle ekstra kalorier af, hvad enten det sker på løbebånd, til spinning eller i romaskinen.
Læs mere om forbrænding og vægttab her

Knib sammen i underlivet
Et godt tip er altid at stramme op i underlivet, når du træner – uanset om du er mand eller kvinde. Ingen muskler fungerer i isolation, og mavens udseende og styrke hænger nøje sammen med styrke i underlivet.

Få en bedre holdning
Mange slanke og veltrænede mennesker er utilfredse med deres mave. De træner mavebøjninger så sveden sprøjter og spiser sundt. Alligevel synes de ikke, at de har en flad mave. I mange tilfælde er det spørgsmål om holdning. De har vænnet sig til at falde sammen og lade maven bule ud.

Det er nødvendigt også at tænke på din holdning, når du tænker mave: Ret dig op, træk skuldrene let tilbage og fornem, at du skyder brystet frem. Så kan en hængemave hurtigt blive en lækker mave.

At arbejde på at fjerne fedt på maven for at opnå en flad mave, er derfor masser af hårdt arbejde kombineret med en fornuftig og sund kost. Sidst men ikke mindst, så handler det også især om at have et sundt billede af sig selv. Det hjælper altid at have en sund og rank holdning. Så fremstår kroppen altid slankere og stærkere.
Træningen behøver ikke være monoton og kedelig. Faktisk så er det langt mere effektivt at fokusere på helkropsøvelser frem for mavebøjninger i massevis. Det er ikke nogen dårlig nyhed.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.