Hvilke forsikringer er vigtige at have?

marts 28, 2014 by Yestrion

Det er som sådan svært at sige hvilke forsikringer, der er vigtige, og hvilke der ikke er vigtige, for selvfølgelig er det vigtigt at være i økonomisk tryghed, så man altid ved, hvad man har at gøre med. Det ved man jo som sådan aldrig, hvis man ikke er forsikret, for ulykker er ikke noget, som man på nogen måde kan forudse. Hvis man var i stand til at forudse ulykker og uheld, så var forsikringer slet ikke nødvendigt. Man skal derfor sørge for at være ordentligt forsikret og have de allervigtigste forsikringer.

Nogle af de vigtigste forsikringer der findes er blandt andet husforsikring, indboforsikring, ansvarsforsikringer til motorkøretøjer, ulykkesforsikring samt eventuel hundeforsikring, hvis du har en hund. Husk på at der er meget stor forskel på forsikringer, og derfor vil det være forskelligt, hvor meget du kan få for dine penge. Ikke alle forsikringer dækker alt, så sørg altid for at kigge på, hvad du er forsikret mod inden du f.eks. køber en bilforsikring eller en indboforsikring. Nogle steder er man nemlig bedre forsikret end andre steder, selvom forsikringerne hedder det samme, så kig ikke kun på prisen – se på hvad du får for dine penge.

Kan det betale sig at bruge penge på en forsikring?

Ja, det kan uden tvivl sagtens betale sig at spendere et beløb på en forsikring. Der er slet ikke tvivl om, at de penge man bruger på en forsikring er givet rigtig godt ud. Men ved aldrig, hvornår man står og skal bruge hjælp fra sin forsikring, så det er altid en super god idé at være på forkant, så man ikke står med skægget i postkassen.

Når du skal se på det økonomiske aspekt i det at købe en forsikring, så skal du opveje din risiko med den pris, som du skal betale. Hvis du gerne vil være godt forsikret og samtidig betale en forholdsvis lav pris, så kan du eksempelvis overveje, om det kunne være en idé at få en forsikring, hvor der var en relativt højt selvrisiko. Dette kan du eksempelvis få på din bilforsikring, hvis du vælger at lave en kaskoforsikring på din bil. En kaskoforsikring til din bil dækker dig, hvor der skulle ske det, at din bil fik skader. Det kan ske i mange forskellige sammenhænge, men meget ofte vil man se, at bilskader finder sted enten i forbindelse med en trafikulykke, et mindre trafikuheld eller ved hærværk. Hvis du gerne vil have en billig forsikring men samtidig gerne vil være dækket, hvis der skulle ske større skader på din bil, så kan du med fordel tegne med kaskoforsikring, hvor der er en høj selvrisiko er, at du ofte kan få din forsikring billigere. Dog skal du så huske på, at hvis der endelig skulle ske skader for et mindre beløb – eksempelvis hvis du kommer til at pakke ind i noget, som gør at bilen får en bule, så skal du selv betale. Det samme gør sig gældende, hvis der skulle ske det, at en person kommer til at smaske en dør op i siden på din bil, mens den holder parkeret på en parkeringsplads. Generelt set vil du selv skulle betale alle de mindre skader, der er på din bil, og det er netop det, som kan være ulempen ved at vælge en bilforsikring, hvor du har en høj selvrisiko.

Hvis der derimod skulle opstå nogle større skader på din bil f.eks. ved hærværk, hvor nogen personer sætter ild til din bil, eller hvis du kommer til at totalskade din bil i et trafikuheld, vil dette blive dækket. Det vil det naturligvis også, hvis du har en kaskoforsikring med en lav selvrisiko, men hvis du har lav selvrisiko på din forsikring, så vil du også skulle betale mere for din forsikring. Det er derfor med hele tiden at opveje ens risiko overfor prisen og finde ud af, hvad man selv mener, der bedst kan betale sig at gøre.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.