Påskeferie til Europas ukendte storbyer

marts 28, 2014 by Mona

Påskeferien nærmer sig, og mange danskeres rejsefeber stiger – hvis du også drømmer om en uges forårsferie til en af Europas smukke storbyer, følger her en række gode råd til alternative rejsemål, der måske ikke er Berlin eller Barcelona, men som til gengæld byder på unikke oplevelser og ofte til en lavere pris end hvad du finder i Europas helt store turistdestinationer. Med andre ord kan man nogle gange få den bedste ferie, hvis man vælger det næstbedste – det kan godt være, at der ikke er meget, der slår den spanske trappe i Rom, men tilgengæld venter der unikke og meget billigere storbyoplevelser, hvis du tør kigge lidt ud over de mest sædvanlige destinationer. Herunder følger et bud på 5 fantastiske men oversete storbyer i Europa, hvor du kan holde påskeferie i storbyens puls.

Catania, Sicilien

Catania er Siciliens næststørste by, og med knap 800.000 indbyggere har byen en relativt overskuelig størrelse, samtidig med, at der er masser af oplevelser at hente. Den smukke historiske by har egen lufthavn, så du nemt kommer hertil, og de små gader emmer af siciliansk romantik og historie. Med et lunt middelhavsklima er det også et godt bud på en påskeferie med en god solchance. Du kan flyve til Catania på Sicilien med Folkeferie.

Trieste, Italien

Det var i Trieste, at James Joyce skrev den legendariske roman Ulysses, og den italienske by, der også er kendt som porten til Balkan, er en spændende havneby med en rig historie. De store historiske omvæltninger, som byen har været igennem, gør den til et særligt spændende rejsemål for de historieinteresserede.

Thessaloniki, Grækenland

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by, og selv om den måske ikke er en kendt turistdestination i Danmark, byder den hvert år velkommen til et stort antal turister fra hele Europa. Thessaloniki er en tilbagelænet, overskuelig og super trendy by med masser af kulturelle tilbud og med små badebyer i overskuelig afstand.

Bukarest, Rumænien

Bukarest er et oplagt mål, hvis du er nysgerrig i forhold til Østeuropa og vil på ferie i en ukendt storby. I Bukarest bor 1.8 millioner mennesker, og den næsten 500 år gamle by byder på pompøst byggeri fra Ceausescus tid, fantastiske historiske seværdigheder og fine, grønne åndehuller.

Budapest, Ungarn

Den ungarske hovedstad, der rettelig består af de to oprindeligt adskilte Buda og Pest på hver sin side af øen Danube, er allerede en stor turistdestination, men fortjener endnu flere besøgende.  Her er nemlig rigeligt at opleve, uanset om du er til kultur, historie eller forlystelser.

God fornøjelse med din anderledes storbyferie i en af Europas ukendte metropoler.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.