Hvorfor er det nødvendigt at kende sin BMI / Body Mass Index!

november 15, 2013 by softty

Det er en nødvendighed for enhver person at kende sin vægt og dermed sikre at de ikke er undervægtigt, overvægtig, men også for at kunne udregne sin BMI / Body Mass Index.
Hvis man som person er overvægtig i den ene eller den anden grad, kan det føre til mange sundhedsmæssige problemer.
Hvis du er i tvivl om du har for meget på sidebenet, maven eller for lidt, er det nødvendigt at kende sin vægt, BMI og ja selv ens fedtprocent så er det noget du kan finde ud af med en bmi beregner og fedtprocent beregner til at udregne disse ting.

Hvad er BMI / Body Mass Index
BMI eller Body Mass Index er et mål for overskydende eller underskydende vægt i kroppen i form af blandt andet kropsfedt, baseret på højden og vægten på en person.
Det vil sige at dine BMI-værdier hjælper dig med at vurdere hvor sund er, i forhold til din idealvægt.

Hvis du har en BMI på under 18,5 betragtes det som værende undervægtig, er din BMI derimod mellem 18,5 og 24,99 har du det som kaldes en normal vægt. Hvorimod hvis din BMI er mellem 25 og 29,99 er du det som kaldes overvægtig, skulle den være over 30,00 er der her tale om decideret fedme som kan have store helbredsmæssige konsekvenser.
Din BMI kan let udregnes, det gøres ved din vægt med din højde gange højde i meter, der er dog mange online sites der tilbyder gratis BMI beregning men også andre beregninger så som kalorieberegner, idealvægtberegner og fedtprocent beregnere..

Kropsfedt er afgørende for at din krop fungere optimalt, men når din fedtprocent overskrider visse grænser kan og vil det med tiden give helbredsmæssige problemer.
Så det er nødvendigt at din fedtprocent er inden for disse grænser, som er forskellige fra kvinder til mænd og ikke mindst alder men disse grænser skal ses i en fedtprocent skala.
Har du for meget kropsfedt er ekstreme slankekure ikke vejen frem, da din krop jo som sagt har for en vis kropsfedt for at holde gang i de vigtige organers funktioner i din krop. Dertil beskytter den nødvendige kropsfedt også de indre organer.

Helbredsmæssige problemer
En forhøjet BMI øger risikoen for forhøjet blodtryk, hjerteanfald og så videre, derfor er det vigtig at kende den.

Så for at undgå denne risiko eller reducere chancerne for disse helbredsproblemer opstår, er det nødvendigt at bringe BMI til det optimale niveau det vil sige at du holder din idealvægt.

At kende din BMI vil hjælpe dig med at planlægge et eventuelt kostændring, så du kan reducere din vægt eller øge den.

Hvis du beregner din BMI med jævne mellemrum vil bidrage til at du sikre dig at, du følger de rigtige planer og hvor stor en indsats bør tages for at reducere din Body Mass yderligere om nødvendigt.

Der er online sites som der tilbyder den præcise beregning af din Body Mass Index, disse websteder tilbyder en gratis beregning hvor du selv indtaster de relevant mål.
Men det er vigtig at du har din højde og rigtige vægt og at du er ærlig når du indtaster, for ellers er beregningerne ikke nøjagtige.

Så alt i alt ved at kende din bmi og få den udregnes regelmæssig, kan du foretage de nødvendige ændringer i din kost, motion og leve et sundt og langt liv.


1 kommentar

  1. Stefan siger:

    Rigtig god og interessant artikel 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.