Nyt køkken?

november 15, 2013 by koekkeneksperten

Går du og leger med drømmen om at få et nyt køkken? For at undgå for mange unødige problemer og uforudsete omkostninger kan det være en god idé at have en plan klar for, hvornår, hvordan, hvad, hvor meget og hvem, når det nye køkken skal gøres til virkelighed. En af de første ting, der er vigtig at have på plads, er indretningen af dit nye køkken.

Når du skal bestemme, hvordan det nye køkken skal indrettes, er det en fordel at tage hensyn til:

  • Behov – hvad bør køkkenet indeholde, for at du og familien kan få den daglige tilgang til at fungere?
  • Økonomi – hvor meget har I råd til at købe køkken for?
  • Rummet – hvordan er rummet i forhold til disponering af de forskellige køkkenelementer?

Det kan ofte være en god idé at rådføre dig med en ekspert på området, før du slår dig helt fast på dit ønske om indretning, da køkkenkonsulenter har stor erfaring på området og derfor kender de forskellige fordele og udfordringer, du kan løbe ind i, når du skal have et nyt køkken.

Praktik og æstetik

Tænk både i de praktiske og æstetiske baner, når du skal indrette dit nye køkken. På den måde undgår du, at dit drømmekøkken bliver til en fiasko, fordi du oplever unødige problemer med indretningen – uanset om det er æstetiske ting eller praktikken i køkkenet, der ikke fungerer.

En forudsætning for, at dit nye drømmekøkken bliver vellykket og velfungerende, er, at du og familien får indrettet køkkenet, så det passer præcis til jeres behov og arbejdsgange. Især er det vigtigt at klarlægge, hvor præcis de forskellige funktioner skal placeres. Praktikken omkring håndvask, kogeplader, ovn og tilberedningsplads/bordplads er vigtig, da det er her, du vil skulle bruge mest tid i køkkenet.

Køkkendesign til hele familien

Et andet vigtigt element af indretningen er også valget af køkkendesign. Er køkkenet det rum, hvor hele familien samles og tilbringer mest tid sammen? Er køkkenet det rum, hvor I også samles med venner og familier. Er køkkenet udelukkende et rum, hvor der laves mad? Eller måske laver du og familien ikke særlig ofte mad selv.

Det design, I skal vælge til jeres køkken, skal i høj grad afspejle, hvad det er for et rum, I ønsker. Hvis der skal være plads til hele familien i køkkenet, og til at børnene kan lave lektier, imens mor og far laver mad, er det en god idé at vælge et køkkendesign, der også har plads til disse ting.

Rummets disponering har en vigtig rolle i forhold til både indretning og design, da det naturligvis ikke er muligt at have et stort køkken med både spiseplads, kogeø etc., hvis kvadratmeterne er begrænsede. Til gengæld kan man sagtens udnytte de kvadratmeter, man har til rådighed på fornuftig vis og stadig skabe plads til lektieplads til børnene eller arbejdsplads med plads til computeren.

Hos HTH kan du og familien finde masser af inspiration til et nyt køkken. Der er desuden mulighed for at booke en tid med en af HTH’s dygtige køkkenkonsulenter, som kan hjælpe dig på vej med gode råd og vejledning i forbindelse med indretningen, valg af køkkendesign og mange andre gøremål, der er forbundet med at bygge et nyt køkken.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.