Januars spare- og slankemad

februar 22, 2015 by Samlino

Har december måned været hård ved både krop og økonomi? Vi har samlet nogle sunde og billige opskrifter til dig, så du kan få renset den fede julemad ud af kroppen og samtidig råde bod på julemånedens store indhug på din bankkonto. Hvis der skal større indgreb end billig mad til at redde din økonomi, kan du klikke dig ind på Samlino og sammenligne bilforsikring, billån, a-kasse, bredbånd, mobiltelefoni eller andet. 

Blomkålsuppe med rugbrødscroutoner

Der findes et hav af lækre supper, som er velegnede til denne årstid, hvor sne og slud står for døren. Prøv for eksempel en cremet blomkålssuppe med sprøde rugbrødscroutoner. Følgende opskrift er til 2-4 personer, afhængigt af om I spiser suppen til forret eller hovedret.

Du skal bruge:

Suppe

2 spsk olie

1 blomkålshoved

1 løg

1 fed hvidløg

1 liter hønsefond (alternativt 1 liter vand og 2 bouillonterninger)

1-2 dl mælk

Salt og peber

Topping

Halvgammelt rugbrød

Olie

Salt

 

Sådan gør du:

Start med at skære løg og hvidløg i mindre stykker og svits det i olie. Del blomkålen i mindre buketter, tilsæt til løget og svits det med et par minutter. Hæld fond (vand og bouillon) i gryden og kog blomkålet mør – ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen, blend suppen med en stavblender og tilsæt mælk undervejs. Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med salt og peber.

I stedet for at smide dit halvtørre rugbrød ud kan du bruge det til rugbrødscroutoner, som topping til blomkålssuppen. Hæld olie og lidt salt på en pande, skær rugbrødet ud i firkanter og steg dem på den varme pande, indtil de er sprøde.

Æggekage med kylling og broccoli

En æggekage er nem at lave, kræver kun få, billige ingredienser, og så er den fyldt med proteiner, som sætter gang i din forbrænding! Ligesom med suppe kan æggekagen varieres på et utal af måder ved at ændre på fyldet. Prøv en variant med kylling og broccoli eller champignoner og grønne bønner. Server æggekagen med ristet rugbrød og frisk purløg til.

Konfektkugler med dadler

Bare fordi det er januar, og vægten har taget et nyk opad, ovenpå julens mange fristelser, betyder det ikke et totalforbud mod dessert. Du kan nemlig finde masser af opskrifter på desserter, som ikke vælter hele kalorieregnskabet. Prøv for eksempel at lave disse lækre konfektkugler, som kun kræver få ingredienser, og som er gode til at stille den lille lækkersult!

Det skal du bruge:

100 g tørrede figner

200 g dadler uden sten

50 g cashewnødder

2 stk. kakao

50 g kokosmel

Tril kuglerne i 1-2 dl kakao

Sådan gør du:

Fjern stilken på fignerne og kom figner, dadler, cashewnødder, kakao og kokosmel i en foodprocessor. Blend indtil massen er fin og samlet. Tril ca. 30 konfektkugler og sæt dem på et stykke bagepapir. Hæld kakao i en skål og kom ca. 10 kugler i skålen ad gangen. Sørg for at kuglerne dækkes af kakao og slå det overskydende af, når du fisker kuglerne op af skålen. Sæt konfektkuglerne i køleskabet i minimum en time og servér dem kolde. Kuglerne kan holde sig en uges tid i køleskab – men måske holder de ikke en gang så længe hjemme hos dig!

Vælg de sunde alternativer

Det behøver ikke at være svært at tage det sunde valg. Generelt handler det bare om at spise varieret og erstatte fløde med mælk, hvede med fuldkorn, animalsk fedt med vegetabilsk fedt mv. Med det sagt, så kan du sagtens ”synde” en gang imellem med en rød bøf, pommes fritter og bearnaise sauce, så længe du bare spiser sundt størstedelen af tiden.

Besøg vores blog for flere sjove sparefif: http://www.samlino.dk/blog/

Velbekomme!


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.