Sælg dine gamle guldsmykker

februar 22, 2015 by jjdenmark

Mange af os er heldige ejere af gamle guldsmykker. Det hænger oftest sammen med at vi arver en masse smykker igennem tiden, når familie medlemmer omkommer. Disse smykker bærer derfor på en masse minder og kan være svære, at skille sig af med. Hvad mange dog ikke ved er, at de ofte kan omsættes til kolde kontanter. Disse guldskatte ligger hos mange familier helt uberørt. De anses jo som værende en gave fra det omkomne familiemedlem. Derfor kan det være svært, at skille sig af med guldsmykkerne. Dog kan de gamle smykker give lidt ekstra kontanter til budgettet hvis man vælger, at skaffe sig af med dem.

Et eksempel på et smykke, der viste sig at være mange penge værd var, den 36 årige Pia Kjærs, guldhjerte på 21 karat guld. Mange er nemlig ikke klar over at der findes firmaer der opkøber gamle smykker, heriblandt Pia Kjærs guldhjerte. Hun havde tidligere fundet nogle øreringe på bunden af hendes skuffe som viste sig at være hele 4500 kr. værd. Smykker hun alligevel ikke brugte, men som bare samlede støv i bunden af hendes skuffe. Det er mange penge, især som enlig mor med 2 børn og når hun alligevel ikke brugte smykkerne, så var det fantastisk løsning for Pia Kjær.

Det er firmaer som f.eks. Nyfortuna der opkøber gamle smykker. De står for at tjekke hvor mange karat guld, der kan være i et guldsmykke og vurderer derefter hvor meget det er værd. De tilbyder så, at opkøbe smykket for kolde kontanter. Et super initiativ, der gør at vi genbruger det guld vi allerede har liggende og dermed skåner miljøet.

Især op mod juletiden har “guldopkøbs firmaerne” oplevet stor fremgang i salget af gamle guldsmykker. De oplever at flere og flere får tjekket deres smykkeskrin og får genovervejet des minder kontra værdi. For man omsætter i princippet sine minder til kolde kontanter. Men så igen, de bliver alligevel aldrig taget op. Minder er noget man har gemt i hukommelsen og derfor er mange også kommet til den konklusion, at det kan være fornuftigt at sælge dem. Især op mod juletiden er folk villige til at sælge dem, da budgettet tit kan være presset i denne måned.

Derfor har opkøbsfirmaerne op mod 15-20 kunder om dagen i denne periode. Det kan være alt fra vielsesringe, guldhjerter og guldtænder. Alt af guld kan omsættes til kontanter. Man møder bare op med det man nu gerne vil af med og så vurderer firmaet prisen på genstanden. Hvis du er tilfreds med buddet, så kan du altså omsætte dit guldsmykke til kontanter.

Dog er der stadig mange der ikke vil adskille sig sine smykker, da de stadig har en stor personlig værdi. Det kan som sagt være et arvestykke fra et familiemedlem der har betydet utrolig meget og dermed ikke kan gøres op i et kontant beløb. Når det så er sagt, så er der mange der ligger inde med smykker de har købt, som de så senere hen ikke bruger, da de ikke længere er moderigtige eller er blevet erstattet af et nyt smykke. Derfor kan det være en idé at tjekke skufferne og smykkeskrinet fra gamle smykker man ikke længere bruger eller har et forhold til. For de kan gå hen og være mange penge værd. Penge som kan give budgettet derhjemme et lille løft.

Hvorfor er det godt at genbruge guld?

Et er at det kan give penge på kontoen at afsætte sine guldsmykker. Det er selvfølgelig en super løsning. Der er dog også andre fordele ved at aflevere sit gamle guld til genbrug. Guld hænger nemlig ikke på træerne. Det vil altså sige, at der ikke findes ubegrænsede mængder af guld i verden. Hvis vi ikke passer på det vi har og genbruger det, vil guldet til sidst være løbet op.

Ved at sælge dit guld til eksempelvis Nyfortuna er man med til at sørge for en bedre verden. Dette gælder for både mennesker og miljøet. Så ved at sælge sine gamle guldsmykker til Nyfortuna er man med til at støtte miljøet, da ens guldsmykker bliver genbrugt. Det styrker miljøet og man hjælper aktivt med at støtte miljøet og vores medmennesker. Noget Nyfortuna går meget op i. Ved at udvinde guld belaster man både miljøet og de mennesker der udvinder det. Det er et farligt arbejde at udvinde guld og det har derfor kostet mange menneskeliv. Og i forhold til hvor svært det er at finde guld, så er det ikke det værd. Derfor går Nyfortuna ind i kampen om at genbruge det guld der allerede er udvindet. Dermed mindsker vi tabet af menneskeliv og sikre os et sundere og mere bæredygtigt miljø.

Så budskabet er; sælg dine gamle guldsmykker, hvis du alligevel ikke bruger dem eller ikke har noget forhold til dem. Det gavner både din konto og miljøet.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *