Kom i form med et fullbody træningsprogram

februar 22, 2015 by artikelfyren

En god måde du kan komme i bedre form på, er at begynde at lave styrketræne. For at bedst mulige resultater af styrketræning er det vigtigt at du holder dig til en plan. Jeg har lavet et fullbody træningsprogram, som du kan bruge i forbindelse med din styrketræning. Måden et fullbody træningsprogrammet fungerer på, er at du træner hele kroppen hver gang, du tager ned for at styrketræne, og du holder pause fra styrketræne mindst 1 dag mellem hver styrketræning. Det giver din krop mulighed for at restituere, så du kan blive frisk til næste træning. De fleste træner 3 gange om ugen med et fullbody træningsprogram. Så behøves du ikke at skulle ned i fitnesscenteret hver dag. I stedet for træner du hele kroppen ca hver anden dag.

Du finder træningsprogrammet under “Opbygning af fullbody træningsprogrammet”. Jeg anbefale at du starter med 10-15 minutters opvarmning inden du går i gang med træningsprogrammet. Opvarmingen hjælper med at få varmet dine muskler og led op, så du ikke får skader. Det er også en god ide at tage nogle opvarmningssæt i nogle af øvelserne, så du får varmet kroppen endnu bedre op. Jeg plejer selv at tage 10-15 minutter på løbebåndet og så et par opvarmingssæt i squat og når jeg kommer til bænkpres. Det plejer at virke fint når jeg gør det på den, og min krop er varmet rigtig godt op.

Opbygning af fullbody træningsprogrammet

Squat 3 sæt og 10 gentagelser

Dødløft 3 sæt og 10 gentagelser

Bænkpress 3 sæt og 10 gentagelser

Bent over row med stang 3 sæt og 10 gentagelser

Dips 3 sæt og 10 gentagelser

Db row 3 sæt og 10 gentagelser

Skulderpres 3 sæt og 10 gentagelser

Calf raises 3 sæt og 10 gentagelser

Maveøvelser 3 sæt og 10 gentagelser

Alle øvelserne kan laves nede i det lokale fitnesscenter. Du kan også lave et øvelserne derhjemme, men det kræver bare at du har det rigtige træningsudstyr. Alt du skal bruge er et squat rack, træningsbænk, dips stativ, vægtsæt, håndvægte og så er du egentlig godt kørende.

Hvis du ikke helt ved hvor meget du kan løfte, så er du nød til at prøve dig lidt frem. Det kan godt tage et par træninger før du finder dig selv helt til rette. Det er vigtigt at du ikke løfter med ego’et, men derimod løfter med den rigtige teknik, som øvelserne kræver. Hvis du ikke hvordan øvelserne skal laves, kan du google dig lidt frem og eventuelt finde nogle videoer. Det giver noget visuelt at forholde dig til, og det er tit meget nemmere at lære øvelserne på denne måde. Ellers kan du spørge dig til råds nede i det lokale fitnesscenter. Her plejer folk at være gode til at hjælpe.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.