Ny tryk maskine er verdens mest avancerede

februar 22, 2015 by ReklameTryk

Hos ReklameTryk i Sunds, lidt nord for Herning, er man ikke i tvivl om, at størrelsen faktisk betyder noget. – I hvert fald når det drejer sig om kapacitet, for at kunne følge med tiden, ordrerne og kundernes behov. Den konklusion er ReklameTryk Hernings direktør, Richard Lodahl, kommet frem til, og har derfor investeret i en helt nyudviklet ark offset tryk maskine med alt tænkeligt udstyr, som gør maskinen til verdens mest avancerede af sin art. Det betyder at vi i fremtiden kommer til at sætte helt nye standarder i tryk kvaliteten på brochurer, løsblade, hæfter og plakater mm.

Det er den højteknologiske japanske producent Komori, som har udviklet den nye GL-840P model med H-UV teknologi, som tørrer trykfarven med ultraviolet lys. Trykarkene er således tørre allerede, når arkene kommer ud af maskinen – og der bruges hverken sprøjtepulver eller beskyttelseslak. Risikoen for farve afsmitning er stort set elimineret, så efterbehandlingen af arkene kan iværksættes straks, samtidig med at teknologien resulterer i et helt unikt og knivskarpt produkt, uanset om det trykkes på bestrøget eller ubestrøget papir, folier, pvc eller lignende.

Ifølge ReklameTryks direktør, Richard Lodahl, vil købet af den nye trykmaskine forbedre virksomhedens produktionstid væsentligt. ”Det er et afgørende parameter for vores kunder, at vi kan levere hurtigt og til super skarpe priser. Det bliver vi endnu bedre til med den nye trykmaskine, som udover H-UV teknologien også besidder en række fuldautomatiske funktioner, som bl.a. intern kvalitets kontrol, hvor trykmaskinens computer selv kontrollerer for fejl under produktionen.” Maskinen kan desuden skifte 8 trykplader på 60 sekunder og indstiller også selv register og farver på begge sider af trykarket med et forbrug på under 30 makulatur ark. Dermed kan maskinen producere helt ned til 50 trykark og således være konkurrencedygtig med digitalprint, men i en langt højere kvalitet.

De nye teknologier i Komori’s GL-840P model er også til gavn for miljøet. GL står for GREEN LINE og ud over at maskinen ikke bruger sprøjtepulver og beskyttelseslak, og besidder en række fuldautomatiske funktioner, som minimerer papirspildet mm, så udgør CO2 udledningen ved brug af H-UV teknologien kun 25% af traditionelle trykmaskiner. Tryk maskinen bliver desuden fremstillet under de bedst mulige miljømæssige forhold på Komoris Tsuba fabrik, hvor produktionen foregår ved brug af sol- og vind energi.”

Richard Lodahl anerkender, at der er kommet mere og mere fokus på CO2 udledning og miljømæssige aspekter i den grafiske branche, også fra kundernes side, og det er en udvikling, som vi, som producenter, er nødt til at forholde os til, mener han.

Den grafiske branche har ellers været noget presset de seneste år, men mens mange andre i branchen nedjusterer, så skruer ReklameTryk op for trykket. I 2013 investerede den midtjyske virksomhed i en helt ny afdeling til storformat print, og i 2014 blev der underskrevet købsaftale på Komori’s flagskib indenfor ark offset tryk maskiner, og ”Hvem ved, hvad 2015 byder på”, lyder det hemmelighedsfuldt fra ReklameTryks direktør, Richard Lodahl.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.